Nadal preko Gulbisa do polufinala

Izvor: B92, 06.Jan.2011, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal preko Gulbisa do polufinala

Najbolji teniser sveta Rafael Nadal plasirao se u polufinale ATP turnira u Dohi pobedivši Letonca Ernestsa Gulbisa sa 7:6(3), 6:3.

Protivnik Španca u polufinalu biće prošlogodišnji pobednik turnira Nikolaj Davidenko.

Rus je u poslednjem četvrtfinalu savladao Hrvata Iva Karlovića sa 6:3, 7:5.

U duelu sa odličnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Gulbisom Nadal je spasao pet od šest brejk lopti, i tako došao do četvrte pobede u isto toloiko okršaja sa Letoncem.

U prvom setu Nadal je napravio brejk za 3:1, ali se Gulbis veoma brzo vratio i izjednačio je na 4:4. Letonac je tokom prvog seta propustio nekoliko odličnih prilika da napravi još jedan brejk, a u taj-brejku nije imao šansu.

U drugom setu najbolji teniser sveta, koga su sa tribona bodrile majka i devojka, ključni brejk je napravio u petom gemu, a zatim je do kraja meča sačuvao tu prednost za plasman u polufinale.

U poslednjem duelu četvrtfinala Davidenko je potvrdio da ponovo igra odlično. Rus je protiv uvek neugodnog Karlovića napravio dva brejka, što je bilo dovoljno za pobedu jer Karlović nije iskoristio nijednu od dve brejk lopte.

U drugom polufinalu sastaju se Rodžer Federer i Žo Vilfred Conga.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.