Nadal osvojio Barselonu

Izvor: Sportski Žurnal, 24.Apr.2011, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal osvojio Barselonu

Najbolji teniser sveta, Španac Rafeal Nadal u finalu ATP turnira u Barseloni savladao je zemljaka Davida Ferera sa 6:2, 6:4.
Nadal je osvojio šestu titulu u glavnom gradu Katalonije, 31. na šljaci, a 45. u karijeri, dok je Ferer u svom trećem finalu upisao i treći poraz, svaki put od Nadala.
Kralj šljake je baš kao i pre sedam dana u Monte Karlu imao težak posao, meč je trajao sat i 49 minuta, ali za razliku od tog duela nije izgubio >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << set i poboljšao je skor u međusobnim duelima sa Fererom na 13:4.
Ujedno, Nadal je nastavio fenomenalnu seriju na šljaci, ostvario je 34. uzastopni trijumf, a ukupno je izgubio samo dva od poslednjih 76 setova.
Poslednji put na šljaci izgubio je 2009. godine, u četvrtfinalu Rolan Garosa od Šveđanina Robina Soderlinga.
Nadal će ovom pobedom dodatno povećati svoju prednost na vrhu ATL liste u odnosu na Novaka Đokovića, s obzirom na to da prošle godine zbog premora nije igrao u Barseloni.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.