Nacistička himna pred duel Fed kupa SAD i Nemačke

Izvor: RTS, 13.Feb.2017, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nacistička himna pred duel Fed kupa SAD i Nemačke

Američka teniska asocijacija se propisno obrukala intoniranjem dela nacističke himne, pred duel sa Nemačkom na teniskom turniru Fed kupa na Havajima. Nemačka reprezentativka Andrea Petković, koja je potom izgubila prvi meč, izjavila je da ju je to intoniranje himne jako potreslo i da joj je to bio jedan od najgorih trenutaka u životu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Na svečanosti pred početak meča teniserki SAD i Nemačke, u četvrtfinalu Fed kupa na Havajima, Američka teniska asocijacija je intonirala himnu Nemačke, ali sa delom nacističke verzije u prvoj strofi. Ta verzija se ne koristi od kraja drugog svetskog rata.
Nemačke teniserke su pokušale da nadglasaju razglas pevajući pravu verziju, ali u tome nisu uspele, a Andrea Petković je čak razmišljala i o odustajanju od meča.
"Nikada nisam više omalovažena u životu. U Fed kupu je za 13 godina to najgora stvar koja se ikada desila, a nešto tako jednostavno nikad ne bi trebalo da se desi u Sjedinjenim Američkim Državama", rekla je Andrea Petković.
Nemačka selektorka Barbara Riter je izjavila da intoniranje pogrešne himne u tako svečanom trenutku nije incident – već neoprostiv skandal.
Američka teniska asocijacija se izvinila nemačkom Fed kup timu i svim njihovim navijačima zbog nenamerne greške do koje je došlo sasvim slučajno, istakavši da će ona biti ispravljena već u narednim mečevima.
Nemački predsednik teniske federacije Ulrih Klaus prihvatio je lično i pismeno izvinjenje, ali je istakao da je greška bila "šokantna i uznemirujuća".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nacistička himna pred duel Fed kupa

Izvor: OkRadio.rs, 13.Feb.2017

Američka teniska asocijacija se propisno obrukala intoniranjem dela nacističke himne pred duel sa nemačkom na teniskom turniru Fed kupa na Havajima. Nemačka reprenzetativka Andrea Petković, koja je potom izgubila prvi meč, izjavila da je to intoniranje himne jako potreslo i da je to bio jedan od...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.