NOVAKOVA MUKA SA ROĐACIMA: Ne može da OBNOVI dedovinu

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Avg.2023, 14:55

NOVAKOVA MUKA SA ROĐACIMA: Ne može da OBNOVI dedovinu

To mu je velika želja.

Srpski teniser Novak Đoković je ovog leta boravio u Jasenovu Polju kod Nikšića, odakle njegova porodica inače i vodi poreklo. On želi da obnovi kuću u kojoj je rođen njegov deda Vladimir.

Navodno, porodica Đoković već više od decenije pokušava bezuspešno otkupi imanje od rođaka s kojima nije dugo u kontaktu.

- Nole je i ove godine bio na imanju na kome se nalazi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rodna kuća njegovog dede Vlada. Od te kuće u zaseoku Jasenovo polje danas su ostale samo zidine, skoro cela je urušena od starosti. Novak i njegova porodica hoće po svaku cenu da je obnove. O tome pričaju već više od 10 godina. Ipak je to njihova pradedovina i dedovina. Međutim, Đokovići imaju veliki problem s tim imanjem jer je ono davno pripalo nekim njihovim daljim rođacima. Sigurno ih ima desetak. Oni se sad nalaze ko zna gde svuda po belom svetu, neki su verovatno i umrli, pa su njihovi to dalje nasledili - rekao je sagovornik "Kurira" koji je upućen u dešavanja u porodici Đoković.

- S njima niko nema godinama kontakt, a pričalo se da i oni sami među sobom ne mogu da se dogovore. Novak ne pita koliko bi to koštalo, samo da se ti rođaci nađu i da to nekako vrate ili da mu prodaju. Jedan od rođaka mu je pre nekoliko godina nudio deo svog porodičnog imanja koje se nalazi u neposrednoj blizini da tu napravi novu porodičnu kuću, ali on to ne želi. On ima cilj da na temeljima stare dedine kuće, zajedno s porodicom, izgradi novu. Želja mu je da je kompletno sredi i pokloni svom narodu i mestu odakle vuče korene - dodao je isti izvor.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.