NOVAK UTUČEN POSLE KRAHA: Užasno sam igrao, potrebna mi je titula za izlazak iz krize

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Mar.2024, 09:11

NOVAK UTUČEN POSLE KRAHA: Užasno sam igrao, potrebna mi je titula za izlazak iz krize

Srpski teniser direktan.

Nije bilo lako Novaku Đokoviću posle teškog poraza u trećem kolu mastersa u Indijan Velsu od autsajdera Luke Nardija (6:4, 3:6, 6:3).

Italijan, koji se nalazi na 123. mestu ATP liste, načinio je senzaciju, a srpskom asu ostaju brige uoči nastavka sezone.

- Bilo je ovo moje vrlo loše izdanje. Nemam titulu u 2024. godini i to je stvar na koju nisam navikao. Međutim, i to je deo sporta. Moram da prihvatim ovu činjenicu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i da nastavim dalje. Na poslednjih nekoliko turnira nisam na svom nivou, potreban mi je trofej da se vratim na staru stazu i prekinem negativan ciklus – istakao je Đoković.

Nardi je pružio partiju karijere u Kaliforniji.

- Čestitam Luki, pogotovo je u trećem setu bio odličan. Nisam znao mnogo o njemu, ali gledao sam kako igra. Sjajan je iz forhenda sa osnovne linije. Veoma je talentovan. Ušao je u glavni žreb kao “srećni gubitnik” i nije imao šta da izgubi. Zasluženo je slavio. Ja sam neprijatno iznenađen svojom igrom, bilo je zaista, zaista loše. Pravio sam užasne greške, igrao defanzivan tenis, nisam bio dovoljno na lopti. Morao sam mnogo bolje.

Đoković je igrao u Indijan Velsu prvi put od 2019. godine, a stigao je na tlo Amerike posle poraza u polufinalu njegovog omiljenog gren slema, Australijan opena.

- Nisam siguran da li su te dve stvari uticale ili možda jesu obe. Napraviću analizu. Sada igram manje turnira i nije dobar osećaj kada se ispadne u ovako ranoj fazi takmičenja. Nije bilo suđeno da napravim bolji rezultat – konstatovao je Đoković.

Priliku za popravni ispit srpski as će imati na mastersu u Majamiju koji počinje 20. marta.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.