NOVAK PRIČAO ZA GAZETU: Borim se sa lavovima, ali još uvek sam gladan!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Maj.2023, 13:18

NOVAK PRIČAO ZA GAZETU: Borim se sa lavovima, ali još uvek sam gladan!

Kreče Masters u Rimu.

Novak Đoković u Rimu brani titulu. Srpski teniser rado je viđen u Italiji i sa mnogo emocija sa svima razgovara na svom perfektnom italijanskom jeziku, pa ne čudi što prikuplja simpatije gde god da se pojavi.  Najbolji teniser sveta dao je intervju za „Gazetu delo Sport“ pred svoj prvi meč na Mastersu u Rimu, koji igra u petak protiv Argentinca Tomasa Martina Ečeverija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Svakako da je jedno od najlepših sećanja ta prva titula 2008. godine, kada sam u finalu pobedio Vavrinku. Imao sam samo 20 godina, a osvojio sam trofej na jednom od važnijih turnira. Tada još nije bio postavljen novi Centralni teren, igrali smo na "Pjetranđeliju", što je verovatno najlepši teren, sigurno jedan od onih gde se strast i podrška osećaju najjače. Imao sam set zaostatka protiv veoma jakog rivala, ali uspeo sam da preokrenem, dokazavši da mogu da budem dobar i na šljaci. Svakako da se i drugih mečeva sećam sa zadovoljstvom. Posebno onih protiv Federera i Nadala, jer pobediti njih je uvek imalo posebnog značaja, oni su protivnici koji su me pratili celog života - rekao je Đoković za „Gazetu delo Sport“

Prvi reket sveta govorio je o tome koliko voli Italiju, a Italijanima je pokušao da objasni da dele sličan stil života sa Srbima.

- U vašoj zemlji ima svega: tradicije, kulture, dobre hrane, strasti prema sportu i posebno za tenisom. Italija je naprečac osvojila moje srce. Prvo geografski, moja zemlja Srbija je blizu, skoro u susedstvu, uvek sam sa posebnom pažnjom pratio šta se dešava u vašoj zemlji. I onda, veoma smo slični po karakteru, mi volimo da uživamo u životu, srdačni smo i strastveni, volimo jake emocije - rekao je Novak.

Srpski as perfektno govori italijanski jezik i nailazi na podršku od strane italijanskih navijača, ali kada Đoković igra protiv Italijana podrška mu je uskraćena. Ovog puta je opisao kako to izgleda.

- Da vam kažem, kada neko od vaših igrača igra na Foro Italiku, to je neverovatno. Ta podrška vas tere da često igrate iznad svojih granica. Istovremeno, nikad ne želite sa druge strane mreže da imate za protivnika Italijana, jer vam se čini da se borite u areni sa lavovima - slikovito je opisao Novak.

Đoković je poručio da je, uprkost svom stažu na terenima širom sveta i godinama koje ima, još gladan titula.

- Ne znam koliko ću još biti gladan titula, mogu da vam garantujem da je to i dalje prisutno kod mene, barem sada. I to me mnogo motiviše.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.