NOVAK IZNENADIO: Plačem, ali to ne vidite! EVO kada mu je bilo NAJTEŽE

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jul.2021, 07:38

NOVAK IZNENADIO: "Plačem, ali to ne vidite"! EVO kada mu je bilo NAJTEŽE

Najbolji teniser sveta juri titulu u Tokiju.

Rutinskom igrom Novak Đoković je savladao Uga Delijena iz Bolivije u prvom kolu Olimpijskih igara u Tokiju.

Naredni rival najboljeg tenisera sveta biće Jan Lenard-Štruf, koga je Nole savladao u svih pet prethodnih okršaja.

Posle premijernog trijumfa, prvi reket sveta dobio je pitanje koje niko i ne primećuje. Reč je o njegovim borbama van svetlosti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << reflektora i kamera. Srpski as je sve frapirao priznanjem.

- Mnogo plačem, samo vi to ne vidite -  priznao je Novak i nastavio:

- Olimpijske igre, predstavljanje zemlje... To je uvek podizalo očekivanja, pritisak i emotivnu potrošnju sa moje strane. Svi teniseri i sportisti bi se saglasili sa mnom.

Đoković je objasio da je učešće na Olimpijskim igrama potpuno drugačiji "sport" na emotivnom polju.

- To je  drugačiji nivo energije, nego na bilo kom drugom turniru. Olimpijske igre su na četiri godine. Imamo četiri grend slem turnira godišnje i mnogo turnira svake sezone, tako da smo srećni da imamo mnogo šansi da se takmičimo. Ipak, Olimpijske igre su na četiri godine i zato je priprema toliko važna. I naravno da kada izgubite ovde osećate se kao da se ceo svet raspada u tom trenutku. Ipak, sledećeg dana nastavite, to je sport. Nadam se da ću moći da se smejem ove nedelje. Videćemo - dodala je prva zvezda turnira u Japanu.

Najbolji teniser sveta za sada ima samo bronzu sa Olimpijskih igara iz Pekinga 2008. godine.

Podsetimo, Nole je poslednji put pustio suze u Riju, kada ga je u prvom kolu pobedio Huan Martin Del Potro. Đoković je tada napustio teren uplakan, a taj poraz nazvao je jednim od najtežih u celoj karijeri.

Došlo je vreme za jedini trofej koji nedostaje u bogatoj kolekciji Novaka Đokovića. Sada ili nikad.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.