NISU JOJ DALI DA UĐE U AVION JER JE RUSKINJA: Lepa teniserka diskriminisana na aerodromu u Poljskoj

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2023, 17:48

NISU JOJ DALI DA UĐE U AVION JER JE RUSKINJA: Lepa teniserka diskriminisana na aerodromu u Poljskoj

Uveli su čudne zakone.

Ruska teniserka Vitalija Dijačenko je doživela velikiu neprijatnost od poljske avio kompanije LOT, koja joj je zabranila da se ukrca na let iz Kaira, preko Varšave za Nicu.

Imala je svu dokumentaciju i pisma preporuke, da joj se kao sportisti omogući da leti, poljska kompanija se oglušila o to i usledio je pakao za lepu Vitalija.

Poljska kompanija LOT nije dozvolila Vitaliji Djačenko da se ukrca u avion, jer je bio sporan njen >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ruski pasoš. Tačnije, kompanija se pozvala na odluku poljskih vlasti koje su uvele ograničenje na brojnim kontrolnim punktovima za ruske državljane koji putuju izvan šengenskog prostora.

Vitalia Diatchenko on Russian passport: “As an athlete who’s playing without any flag, not representing a country, just trying to get on with life & follow a career I loved all my life, is this fair to athletes who have no association with any part of the unfortunate situation” pic.twitter.com/5byidlzKlx

— The Tennis Letter (@TheTennisLetter) April 24, 2023

- Da li ovo zaista pomaže da se popravi situacija i da bude mir? Poljska avio-kompanije nije mi odobrila da uđem u avion i da odem na turnir u Korzici, letom od Kaira preko Varšave do Nice, a sve jer posedujem ruski pasoš. Pravila pomenute avio-kompanije su odjednom postala takva da njom ne može da se prevozi niko ko je Rus! Imam kod sebe pisma podrške Ženske teniske asocijacije (VTA), kao i Međunarodne teniske federacije (ITF), ali u modernom tenisu to očigledno ništa ne znači, kada je reč o realnom životu. Takođe, posedujem i pismo mog oca koji je rođen u Ukrajini i radi za Ujedinjene nacije. U tom pismu se navdi da sam ja njegova ćerka, jer avio-kompanije imaju pravilo da dozvoljavaju letove članovima porodica osoba koje poseduje diplomatske pasoše, ali sve avio-kompanije naprasno odbijaju ta dokumenta zbog zemlje u kojoj ste rođeni. Epilog čitave priče je da sam zaglavljena 18 sati na aerodromu u Kairu i da spavam na klupi, jer nemam pristup hrani i nije mi dozvoljeno da napustim aerodrom - oglasila se Vitalija statusom koji je objavljen na njenim društvenim mrežama.

Ona je takođe dodala da zbog činjenica da je Ruskinja, snosi i brojne druge posledice. Dobija samo 14-dnevnu vizu, a prethodno je kao sportiskinja dobijala vizu koja traje dve ili tri godine, kako bi lakše mogla da putuje na turnire.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Poljski avioprijevoznik onemogućio ruskoj tenisačici ukrcavanje u avion

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Apr.2023

Ruskoj tenisačici Vitaliji Djatčenko nije dozvoljeno da se ukrca u avion poljskog prijevoznika LOT, potvrdila je u utorak ova aviokompanija. Djatčenkova (32) je rekla da joj nije dozvoljeno da se ukrca u avion u Kairu, kao i da joj je njemačka kompanija Lufthansa odbila prodati kartu. "Spavala...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.