NAVRATILOVA OPTUŽENA ZA HOMOFOBIJU: Da, dobro ste pročitali! Bivša teniserka iznela stav zbog kojeg je verbalno napadaju mnogi

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Avg.2023, 19:18

NAVRATILOVA OPTUŽENA ZA HOMOFOBIJU: Da, dobro ste pročitali! Bivša teniserka iznela stav zbog kojeg je verbalno napadaju mnogi

Njen stav deli većina LGBT populacije, ali...

Martina Navratilova, jedna od najboljih teniserki sveta u istoriji, optužena je u Sjedinjenim Američkim Državama za homofobiju.

Da dobro ste pročitali. Rođena Čehinja koja se izjašnjavala kao lezbijka i to vreme kada je to od strane SZO (Svetska zdravstvena organozacija) bilo tretirano kao bolest je sada napadnuta zbog svog stava.

To se dogodilo kada je na jednom turniru za žene preko 55 godina >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pobedila Alisija Rauli, transrodna osoba, koja se rodila kao muškarac, a onda odlučila da postane žena.

- Ženski tenis nije za bivše muškarce, bez obzira na njihove godine. Nije normalno da se biološki muškarci takmiče sa ženama na ravnopravnoj osnovi, jer su fizički daleko jači. Nije u redu prema ženama, jer su oni po svojoj konstituciji i dalje muškarci. Podržavama promenu pola, ali se nikada ne bih takmičila protiv takve osobe - izjavila je Navratilova.

Protiv Martininog govora odmah je reagovala organizacija Athlete Ally, koja je istakla da je pozicija Navratilove homofobna.

Rakel Mekion, prva transorodna sportistkinja i šampionka sveta u biciklizmu takođe je napala Navratilovu.

- Ovo je šokantno, uznemirujuće i duboko homofobno.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.