Izvor: Piplmetar.rs, 17.Apr.2023, 01:30

Monte Karlo

Amerikanac Tejlor Fric plasirao se u polufinale mastersa u Monte Karlu. On je sa 2:0, po setovima 6:2, 6:4, savladao prošlogodišnjeg šampiona Grka Stefanosa Cicipasa. Meč je trajao sat i 12 minuta.
Bio je Cicipas blagi favorit protiv Amerikanaca koji važi za boljeg igrača na bržim podlogama, ali je danas pokazao da se sjajno snalazi i na šljaci.
Krenuo je sjajno Fric, oduzeo prva dva servisa Cicipasa i poveo sa ubedljivih 4:0. Do kraja prvog seta 10. >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << teniser sveta sačuvao je stečenu prednost i približio se pobedi.
Mnogo neizsvesnije bilo je u drugom setu. Treći igrač sveta Cicipas servirao je mnogo bolje, ali je poklekao u sedmom gemu. Dozvolio je Grk dve brejk prilike rivalu, a Fric iskoristio prvu i poveo sa 4:3. Već u narednom gemu Cicipas je vratio brejk, ali je još jednom Amerikanac oduzeo servis rivalu za vođstvo od 5:4. Sigurno je odsvervirao Fric u poslednjem gemu i stigao do trijumfa.
Njegov protivnik u polufinalu biće Rus Andrej Rubljov koji je ranije danas salvadao Nemca Jana-Lenarda Štrufa.


Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.