Monfis propušta Australijan open

Izvor: B92, 06.Dec.2022, 15:47

Monfis propušta Australijan open

Iskusni francuski teniser Gael Monfis poručio je da neće igrati na prvom grend slemu sezone, Australijan openu.

To će biti četvrti uzastopni veliki turnir na kom neće igrati, a izabrao je da koristi zaštićeni renking kako bi igrao na Rolan Garosu.

Monfis se predao u četvrtfinalu Ausrtralijan opena ove godine i zbog povrede je igrao na samo osam takmičenja u protekloj sezoni.

U maju se podvrgnuo operaciji, da bi se po povratku na teren, ponovo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << povredio. Bilo je to letos u Kanadi.

"Ako želim da zadržim taj zaštićeni renking neću moći da igram u Melburnu i to je moja odluka. Naredna godina je važna za mene, to je godina tranzicije između mojih povreda i činjenice da želim da budem takmičarski spreman da se kvalifikujem za olimpijski turnir u Parizu 2024. Ne želim da propustim Igre, biće mi poslednje. Nadam se i da 2024. neće biti moja poslednja sezona, već ona posle te", rekao je Monfis za Kanal +.

Teniser koji je osvojio 11 ATP titula kaže da sve više razmišlja o povlačenju.

"Pre toga, pričao sam da bih želeo da igram do 40 godine, ali što više vremena provodim sa ćerkicom, sve više razmišljam o tome da ću igrati kraće", zaključio je Monfis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.