Mnogi teniseri nemaju način da zarade, Đoković je aktivan

Izvor: B92, 06.Apr.2020, 18:35

"Mnogi teniseri nemaju način da zarade, Đoković je aktivan"

Brazilski teniser Bruno Soareš govorio je o finanskijskoj situaciji u vremenu dok traje pandemija koronavirusa.

Kako je tenis zaustavljen sve do 13. jula, postavlja se veliko pitanje šta će biti sa teniserima rangiranim iznad 150. mesta.

Soareš je otkrio da se o tome priča u Savetu tenisera na čelu sa predsednikom Novakom Đokovićem.

"Razgovaramo o tome, ali još uvek nemamo ništa konkretno. Pitanje je kada ćemo se vratiti, ako se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vratimo u julu moći ćemo da vratimo veliki deo onoga što nije odigrano, ali ako to uradimo u avgustu ili kasnije, izgubićemo mnogo", rekao je Soareš za "La Nation".

Osvajač 32 titule u dublu u karijeri zabrinut je za kolege.

"Postoji velika briga za ljude koji su rangirani preko 150, 200, 300. ili 500. pozicije, a sada nemaju način da zarade novac. Među onima u Savetu imamo i "WhatsApp" grupu. Đoković kao predsednik je veoma aktivan, ali svi su veoma posvećeni. Osećam se odgovornim jer zastupam sing i dubl. Ima mnogo ljudi koji su u teškom stanju, bez novca i trpe mnogo", naveo je.

Zbog pandemije otkazan je Vimbldon, a Rolan Garos pomeren za septembar, ali je sve i dalje neizvesno za ovu godinu.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.