Misterije o kosmosu koje još uvek nisu razrešene

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Apr.2016, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misterije o kosmosu koje još uvek nisu razrešene

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je na danas objavljenoj ATP listi, posle trijumfa na Mastersu u Majamiju, povećao prednost u odnosu na najbližeg pratioca, Britanca Endija Mareja.

Đoković je juče osvojio rekordnu 28. titulu na masters turnirima pobedom u finalu Majamija nad Kei Nišikorijem (6:3, 6:3) i tako se još više učvrstio na vrhu ATP liste.

Srpski teniser ima 16.540 bodova, a drugoplasirani Marej 7.815, što je za 555 bodova veća >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << razlika u odnosu na prošlu listu.

Među desetoricom najbolji tenisera sveta nema promena.

Treći je Švajcarac Rodžer Federer sa 7.695 bodova, a zatim slede njegov zemljak Stan Vavrinka i Španac Rafael Nadal.

Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, Viktor Troicki je pao za dve pozicije i sada je 23. na ATP listi, dok je Dušan Lajović napredovao do 66. mesta.

ATP lista:

1. Novak Đoković (Srbija) 16.540 bodova

2. Endi Marej (Velika Britanija) 7.815

3. Rodžer Federer (Švajcarska) 7.695

4. Stan Vavrinka (Švajcarska) 6.370

5. Rafael Nadal (Španija) 4.955

6. Kei Nišikori (Japan) 4.490

7. Tomaš Berdih (Češka) 3.630

8. David Ferer (Španija) 3.370

9. Žo-Vilfred Conga (Francuska) 3.130

10. Rišar Gaske (Francuska) 2.840

---

23. Viktor Troicki (Srbija) 1.580

66. Dušan Lajović (Srbija) 748

Sad sve podređujem Rolan Garosu

Đoković je neposredno nakon što je u Majamiju postao rekorder po broju osvojenih Mastersa i teniser sa najvećom zaradom u istoriji, poručio je da se ne oseća umornim i da se okreće novom "napadu" na Rolan Garos.

Otvoreni šampionat Francuske jedini je gren slem koji Đoković, još, nije osvojio i mnogi su uvereni da će ove sezone uspeti.

"Kreće sezona na šljaci, mislim da mi prelazak na nju neće teško pasti jer se ne osećam umornim. Rolan Garos je najveći cilj, tome ću prilagoditi turnire i nadam se da ćer uspeti da osvojim trofej. Velikih promena u pripremama neće biti, pošto sam prethodnih godina stizao do finala", izjavio je Đoković novinarima u Majamiju.

Posle rekordnog 28. Mastersa i najveće zarade u istoriji (98.199.548 dolara) nezaobilazna tema bio je rekord Rodžera Federera od 17 Gren slemova.

"Uzbuđen sam zbog rekorda i nadam se da ću ih napraviti još. Taj Federerov rekord mi stoji negde u podsvesti, ali to ne sme da mi bude glavna motivacija, jer bi mi u ovom trenutku samo odvlačio pažnju", poručio je Đoković, koji je do sada osvojio 11 titula na četiri najveća turnira.
Pogledaj vesti o: Tenis,   Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.