Miomir na korak od istorijskog podviga

Izvor: Mondo, 11.Dec.2016, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miomir na korak od istorijskog podviga

Mladi srpski teniser igra u finalu Oranž Boula i na korak je da zabeleži najbolji rezultat još od 1974. godine

Foto: Guliver/Getty images/Julian Finney

Miomir Kecmanović nastavlja sa odličnim partijama. Prvi junor sveta izborio je plasman u finale Oranž Boula u Majamiju.

Srpski teniser je u polufinalu pobedio Amerikanca Denija Tomasa rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:4, i stigao na korak od odbrane trofeja.

Ukoliko mu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << to pođe za rukom, postaće tek treći teniser koji je to uspeo u istoriji.

Pre njega dve godine zaredom titule su osvajali Harold Solomon, 1969. i 1970. godine, a poslednji put Bili Martin 1973. i 1974. godine.

Miomir, koji je prvi nosilac na turniru, za novi trofej Oranž Bola, nezvaničnog svetskog prvenstva za juniore, igraće protiv Kineza Jibinga Vua, koji je u polufinalu savladao Sebastijana Baeza iz Argentine (6:3, 3:6, 6:2). Kinez je drugi na juniorskoj svetskoj listi.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.