Mekinro protiv ugovora sa fondom iz Saudijske Arabije

Izvor: B92, 29.Jun.2023, 23:14

Mekinro protiv ugovora sa fondom iz Saudijske Arabije

Javni investicioni fond Saudijske Arabije nedavno je najavio da želi da posle golfa uloži veliki novac i u tenis.

Dok je takva najava naišla na podršku prvog čoveka ATP Andree Gaudencija, te tenisera poput Karlosa Alkarasa ili Nika Kirjosa, mnogi su i protiv toga.

Posle bure koju je podigla vest da se Profesionalna golf asocijacija (PGA) udružila da LIV Golfom iz Saudijske Arabije, u tenisu pozivaju na oprez.

Gaudenci je već imao i nekoliko sastanaka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa potencijalnim investitorima, što znači da se u tom smeru otišlo daleko.

Džon Mekinro, sedmostruki grend slem šampion, nije pristalica toga.

"Izgledalo mi je da su u PGA bili jako licemerni pošto su potpisali ugovor sa njima, a prethodno su se borili protiv toga. Mnogi od onih koji se ne žale su licemeri jer naše vlade posluju sa tonom drugim fondova, bogatih korporacija. Ne znam zašto bi tenis bio u tome, u stilu, dajte da pričamo sa Saudijcima posle debakla koji smo videli u golfu. Komično je da se o tome uopšte i govori sada ", kaže Mekinro.

Saudijska Arabija je uložila ogroman novac i u druge sportove, poput fudbala.

"Šta reći za Ronalda? Plaćaju ga nekoliko stotina miliona godišnje. Kupovali su igrače u drugim sportovima, boksu, ima ih još. Nisam iznenađen. Ne bih ohrabrivao tako nešto, tu stvar iz Saudijske Arabije. Nisam iznenađen da je i tenis ubačen u priču posle svega što je bilo u golfu. Ne bismo trebali biti u principu protiv zdravo za gotovo, ali ništa nije u mojim rukama", zaključio je Mekinro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.