Medvedev: Posle Alkarasa sam znao da to neće biti moguće

Izvor: B92, 11.Sep.2023, 02:48

Medvedev: Posle Alkarasa sam znao da to neće biti moguće

Ruski teniser Danil Medvedev kaže da bi voleo da je u finalnom meču protiv Novaka Đokovića bio u boljem fizičkom stanju.

Medvedev je izgubio od srpskog asa rezultatom 6:3, 7:6 (5), 6:3 posle tri sata i 17 minuta igre.

Najveće šanse imao je u drugom setu, a Đoković je taj period izvukao na mišiće.

"Žalim za drugim setom, trebalo je da ga osvojim, ali nekada tenis nije tako lak. Na set >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lopti je trebalo da igram pasing paralelu, ali pogrešio sam stranu. Normalno je da je meč posle išao u tom smeru, u prvom i trećem setu je bio bolji i nema se šta reći. Da sam dobio drugi, možda bi išlo u drugom smeru... Tako je to u tenisu, probaću da budem bolji sledeći put", rekao je Medvedev i dodao:

"Bio je umoran, promašio je neke udarce, u dugim razmenama. S druge strane, to je Novak i znate šta da se očekuje. Tako je bilo i sa Rubljovom – obojica smo bili umorni, ali igrali neverovatne poene. Pritisnuo sam ga, dominirao sam, trebalo je da priđem malo na riternu, bio sam tvrdoglav, ali imao sam utisak da će dati rezultate... Kažem, jedan udarac me je delio do seta, teško je".

Kaže da je naporan meč sa Alkarasom uticao na njegovu partiju.

"Voleo bih da sam bio u boljem fizičkom stanju za ovaj meč, ali kada sam igrao s Alkarasom, znao sam da to neće biti moguće. Tako je. Igrao sam nešto lošije nego u polufinalu, pogotovo u prvom setu, a treći je bio posledica načina na koji je meč tekao. Drugi set je bio rvanje za poene i gemove, morao sam da osvojim taj set. Zašto? Nije lako ponoviti tako dobre mečeve kao što sam imao protiv Alkarasa", istakao je Danil.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.