Međedović posle velike borbe stigao na korak do Rolan Garosa

Izvor: B92, 24.Maj.2023, 14:18

Međedović posle velike borbe stigao na korak do Rolan Garosa

Teniser iz Srbije Hamad Međedović plasirao se u finale kvalifikacija za Rolan Garos, koji kreće 28. maja.

Naš predstavnik je posle velike borbe eliminisao Argentinca Huana Manuela Serundola rezultatom 6:3, 3:6, 6:3.

Meč je trajao dva časa i 15 minuta igre, a za plasman u glavni žreb, Međedović će igrati protiv Holanđanina Jespera de Jonga, 195. tenisera sveta.

Početak duela između >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Hamada i Huana Manuela, inače Alehandrovog sina i Fransiskovog brata, obilovao je brejkovima.

Bio je to pravi rolerkoster, Međedović je napravio jedan, pa pretrpeo dva brejka, ali je onda i sâm dva puta oduzeo servis rivalu – za vođstvo u setovima.

Drugi set je bio miran, Serundolo je ključni brejk napravio u osmom gemu i uz malo muke ga sačuvao, te tako izjednačio u setovima.

Igrači su razmenili brejkove na startu odlučujućeg seta, potom su obojica spasili po jednu brejk loptu, da bi Međedović u šestom gemu zadao udarac rivalu, od kog ovaj nije mogao da se oporavi.

Ukoliko pobedi De Jonga, biće to prvi Međedovićev nastup na nekom Grend slem turniru.

Polufinale kvalifikacija u ženskoj konkurenciji igra Olga Danilović, a rivalka joj je Belgijanka Janina Vikmajer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.