Medalja samo san

Izvor: Glas javnosti, 16.Avg.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medalja samo san

Srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u polufinale teniskog turnira u Pekingu, pošto je poražena od Dinare Safine iz Rusije rezultatom 2:6, 7:5, 3:6. Protivnica Safine u polufinalu biće domaća teniserka Li Na, dok se u drugom polufinalu sastaju dve Ruskinje, Jelena Dementijeva i Vera Zvonarjeva.

Ruskinja je od početka meča krenula izuzetno agresivno, i odličnim kretanjem sa osnovne linije iznuđuje greške od srpske teniserke, koja nije mogla >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da trči uobičajenom brzinom zbog sanirane povrede desne noge. Safinu je odlično služio i servis, dok je Jankovićeva imala problema sa riternom, tako da Ruskinja već u četvrtom gemu stiže do brejka. Uprkos dobroj šansi Jankovićeve da brejk vrati čim je Ruskinja bila na servisu, Safina agresivnim forhendom održava prednost i set završava u svoju korist 6:2. Kada je izgledalo da Jelena neće uspeti da nađe odgovor na jake duboke lopte Safine, Srpkinja je uspela da se povrati i odličnim kretanjem neutrališe opasne napade Ruskinje, tako da je napravila brejk sredinom drugog seta. Do rezultata od 5:4 imala je prednost, ali Ruskinja stiže da ribrejkuje i vrati se u set. U jedanaestom gemu viđena je velika borba, u kojoj je srpska teniserka imala prednost od 40:15, ali je Safina uspela da dođe do đusa i izbori šansu da osvoji gem na svoj servis. Srpska teniserka je odlično reagovala i uspešno napadala, tako da je povela sa 6:5, i dobila priliku da servira za set.

Jankovićeva je odlično odservirala, i odmah izletela na mrežu da napadne Safinu, koju je potpuno izbacila sa terena, i već prvu priliku koristi da bi stigla do 7:5, i 1:1 u setovima.

Pri rezultatu od 2:1 Safina je imala prvu brejk loptu u trećem setu, ali Jelena dobro napada, i Ruskinja riternira u mrežu. Ipak, Ruskinja koristi novu priliku da Jankovićevu izbaci iz igre i stiže do novog brejka. Jelena, ipak, nije popustila pod pritiskom i već u narednom gemu stiže do dve brejk lopte, ali je Ruskinja ponovo bila uspešna u spasavanju i sprečava Srpkinju da se vrati u set. Ponovila se situacija iz prvog seta u kome je Ruskinja fizički bila superiornija protivnica, i pri rezultatu od 5:2, na Jelenin servis je dobila meč loptu. Jankovićeva je potom odigrala spektakularan poen, u kome forhend paralelom na samoj liniji izbegava poraz, i uspeva i da dođe do 6:3. Ipak, Srpkinja nije mogla da napravi novi brejk, tako da je Safina slavila sa konačnih 6:2, 5:7, 6:3.

....makar se posteno borila ...a Rusi i ne kupuju medalje --kako stvari stoje posle plivanja i gimnastike Amer Olimp Komitet ne pita za cenu , placa , ne pita za cenu , samo da je zlatna ...Francuz Lesac je u stafeti 4x100 metara bio nekoliko metara ispred amera sacekao da ga prestignu pred ciljem ....

Cavic ???????????Ko nije gledao , videce ...Ako se varam , oprostite ---ali , biit pred samim ciljem METAR ispred pa sacekati da Felps prvi dotakne ....??? Neka mi Bog oprosti ako se varam , ali Amer komentatori su NAJVLJIVALI SVAKI DAN 7 zlatnih za Felpsa { "prva od sedam , druga od sedam , itd } Jos pre nedelju dana su ZNALI !!!!!!!!!!!!!! da ce Felps osvojiti 7 zlatnih ...Zao mi jetog decka , posten sportista , najbolji plivac na svetu { ali ne i u delfin stilu} sada mora da se stidi jer Amer Olimp Komitet KUPUJE medalje , ne pita , bre , za cenu --kako ce se Felps osecati kada shvati da mu je medalja kupljena [ pardon , ako je kupljena }
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.