Martines Sančes najbolja u Bostadu

Izvor: B92, 11.Jul.2009, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Martines Sančes najbolja u Bostadu

Španska teniserka Marija Hose Martines Sančes pobednica je turnira u Bostadu, pošto je u fnalu savladala prvog nosioca Karolinu Voznijacki 7:5, 6:4.

Sančesova je na taj način pokvarila rođendansko slavlje Dankinji, koja je napunila 19 godina. Španjolki je to druga titula u karijeri, a prethodno je najbolja bila u februaru ove godine, kada je u finalu u Bogoti pobedila Žiselu Dulko.

Volej je bio ključni udarac u subotnjem finalu, pošto je Sančesova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njime osvojila nekoliko presudnih poena. U prvom setu Španjolka je napravila brejk za 6:5 pošto je Voznijacki poslala bekhend u mrežu. U sledećem gemu Dankinja je uspela da spasi dve vezane set lopte, ali je Sančesova na trećoj sjajno odigrala na mreži i došla do vođstva u setovima.

U drugom setu 54. teniserka sveta je gubila 4:1, ali je uspela da se vrati u igru i povede 5:4, a potom je sa dva odlična štop-voleja došla do trijumfa.

Ženski turnir u Bostadu (220.000 dolara, šljaka) bio je prvi nakon pet godina pauze, pošto je bio igran u Stokholmu na tvrdoj podlozi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.