Martićeva za B92.net: To me malo boli, iskreno

Izvor: B92, 05.Jul.2022, 10:27

Martićeva za B92.net: To me malo boli, iskreno

Hrvatska teniserka Petra Martić za B92.net je sumirala utiske sa Vimbldona, koji je završila u četvrtom kolu.

Martićeva je u osmini finala poražena od kazahstanske teniserke Elene Ribakine sa 7:5, 6:3.

Martićeva je posle meča bila poprilično nezadovoljna početnim udarcem.

"Razočaravajući poraz. Nisam odigrala kao u prošlom meču i definitivno nisam servirala dovoljno dobro, ni u jednom momentu ovog meča. Prva tri meča sam oscilirala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa servisom, danas je bio konstantno loš, a protiv Ribakine to je jednostavno neoprostivo. Mislim da je to napravilo najveću razliku", rekla je Martićeva za B92.net.

Ovo je bio njen prvi meč na drugom po veličini terenu u Londonu, ali je to nije preterano poremetilo.

"Nisam nikada igrala na Terenu 1. Osetila sam to malo na početku, ali sam onda ušla u meč i bilo mi je okej. Ipak, taj servis... Baš sam dosta razočarana. Očekivala sam da će me malo bolje služiti, pokušala sam da ga pronađem, pokušala sam da malo sporijem serviram, da idem na procenat, ali jednostavno... Šta god sam pokušala nije prošlo. Da je neka druga protivnica bila u četvrtom kolu, možda bi bilo malo lakše, ali Ribakina ima stvarno brze udarce, jedna je od bržih na Turu, a još na travi, kada stalno imaš drugi servis i igraš protiv nje... Šanse za prolaz su stvarno male", objašnjava Hrvatica.

Martićeva je ove godine treći put u karijeri uspela da se plasira u četvrto kolo Vimblodna, koje nikada nije prošla.



"Malo me boli to četvrto kolo, iskreno.
Htela sam više, možda je i to uticalo. Htela sam proći to četvrto kolo, izgubila sam nekih 1.000 puta tu na grend slemovima, samo sam u Parizu uspela da prođem. A i tu je bila borba... Krvava. Smeta mi to četvrto kolo, ali, ništa, probaćemo dogodine".

Za 31-godišnjakinju iz Splita je sada na programu oporavak.

"Svaki poraz je drugačiji. Svaki te dotakne na neki drugačiji način, uvek je neki drugi razlog poraza. Iskreno, zavisi od dana do dana, od meča do meča, ali, generalno, pokušavam da ne tugujem previše i da bilo koji poraz ne dođe do mene preduboko emotivno. Sve u svemu, ako zaboravimo ovaj meč, imala sam stvarno dobar Vimbldon, odigrala sam dobre mečeve, napredovala na travi sveukupno i, kao što sam rekla, mislim da je u meni više od četvrtog kola Vimbldona, ali za to ću morati da sačekam... 12 meseci...".

Petra ne planira mnogo da pauzira, s obzirom da se nalazi u dobroj formi.

"Planirali smo da igramo u sedmom mesecu, odigraću u Evropi dva turnira, dve 250-ice, to je zasad plan. Igram dobro, zašto bih sada ceo mesec pauzirala, kao što će neke igračice uraditi? To sam ja prethodnih godina radila, ali ove ćemo malo to da promenimo. Za nedelju, dve najviše nastavljam".

Luka Nikolić (@luksie1)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.