Marina razdora

Izvor: Glas javnosti, 09.Dec.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marina razdora

Takmičenje za teniske terene „Milan - Gale Muškatirović“, koji se nalaze tik uz dorćolsku marinu, biće okončano kompromisom. Porodica Đoković dobiće ih na korišćenje tokom ATP turnira narednog proleća, a po okončanju toga, Teniski savez Srbije biće dugoročni zakupac ovih terena na Dorćolu.

Poslednji u nizu sukoba na relaciji rukovodstvo TSS - porodica Đoković dogodio se upravo vezano za zakup terena na Sportskom centru „25. maj“, za koje su obe strane pokazale >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << interesovanje. Opština Stari grad ustupila je na privremeno korišćenje ove terene „Femili sportu“, firmi vlasniku licence i organizatoru Srbija opena (od 2. do 10. maja 2009), jer još uvek nije izgrađena Akademija Đoković na kojoj bi ovaj turnir trebalo da se održava. Potom je i predsednik TSS Slobodan Živojinović otvoreno rekao da pregovara sa čelnicima ove beogradske opštine oko trajnog zakupa teniskih terena na atraktivnoj lokaciji. Vodeći ljudi srpske kuće tenisa naglo su pokazali interesovanje za ove terene u nameri da TSS makar na neki način ostane uključen u organizaciju ATP turnira u prestonici.

BOBA NIKAD ČUO

Srđan Đoković, otac trećeg tenisera sveta Novaka Đokovića, navodno je uslovio igranje svog sina za Dejvis kup reprezentaciju Srbije ostavkom predsednika TSS Slobodana Živojinovića. Nezadovoljan radom uprave Saveza, Đoković senior je zatražio da se vodeća garnitura povuče i još jednom zapretio svojim sinom. Boba Živojinović nije želeo da ulazi u polemiku, te je iskoristio staru frazu „nemam komentar“ kada smo ga upitali da potvrdi ovu informaciju.

- To ne znam. Nisam čuo i nemam komentar - rekao je kratko prvi čovek TSS.

Država i grad imaju udela u Srbija openu, ali ne i Teniski savez, što je slučaj sa većinom turnira, iako su oni privatno vlasništvo. Porodica Novaka Đokovića je u potpuno privatnom aranžmanu kupila licencu od Amersforta, a rukovodioci TSS nisu čak ni bili prisutni na sastanku u Šangaju. Iako su predsednik Živojinović i direktor Dušan Orlandić bili u Kini tokom Mastersa, njih dvojica nisu pozvana na sastanak gde je utanačen dogovor o preuzimanju organizacije turnira.

Kada je reč o zbrci oko teniskih terena „Gale Muškatirović“, čelnici Saveza nisu želeli da daju nikakav komentar, a zaposleni u firmi „Femili sport“ rekli su nam da su Srđan i Goran Đoković već rekli sve što su imali o teme i da su trenutno van zemlje.

A sto se Gospodin Zivojinovic nije ranije setio tih terena ,nego bas sad, kad su Djokovici resili da naprave nesto vredno u Srbiji?Mi smo pogan narod koji ne prasta uspeh. Pohvale za porodicu Djokovic a Noletu jos puno pobeda na teniskim terenima.

"Mi smo pogan narod koji ne prasta uspeh."

Ta ti je ko iz Svetog Pisma!

Znaci, nisam lud! :))

Pa vidis da se trpa tamo gde ima para, izgleda da su godine zivota sa Brenom ucinile svoje, ne zna se ko je veci sakal.

Predsednik TSS kao covek, sportista i predstavnik institucije Srbije treba da podstice ovakve projekte novih i boljih koji nadolaze kao sto je to bio primer sa njim sa njegovim sportskim detinjstvom na Karaburmi. Da se pre nekoliko godina "aktivirao" kao sada, Beograd i Srbija bi mozda vec odavno dobila zvanicni turnir, bio bi pozitivniji lik u medijima i pridobio bi vece simpatije srpskih teniskih zvezda, njihovih svetskih kolega a i nas. Treba da se misli i na buducnost, i to skoriju, jer ce ipak ti "novi i bolji" koji nadolaze jednog dana prirodnim i uspesnim putem da preuzmu njegovu funkciju koja vec lici na monopol Fidela Castra u sportskoj formi...a on to vec odavno zna.

Predlog broj 1 za gospodina Zivojinovica je da nastavi sa konzumiranjem gurmanskih pljeskavica,

umesto da se bavi skidanjem kajmaka !

Predlog broj 2 je da odgovori suprugu od pevanja, pa nije ona Cola pa ce na prvu da odradi masu.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Srbija open ipak bez saveza

Izvor: Kurir, 09.Dec.2008

Takmičenje za teniske terene “Milan - Gale Muškatirović” biće okončano kompromisom. Porodica Đoković dobiće ih na korišćenje tokom ATP turnira narednog proleća, da bi potom Teniski savez Srbije postao dugoročni zakupac ovih terena na Dorćolu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.