Mari ima sve manje vremena da se vrati na vrh

Izvor: B92, 22.Avg.2022, 23:07

"Mari ima sve manje vremena da se vrati na vrh"

Endi Mari ne uspeva da se vrati na nekadašnji nivo kada je bio i broj jedan svetskog tenisa.

Posle godina tokom kojih je ima problema sa povredama, zbog čega je morao i na brojne operacije, posebno kuka, Britanac ne pruža igra na nekadašnjem nivou.

To i nije iznenađenje, ako se sve uzme u obzir, a sve je više onih koji ne veruju da će se Endi, koji je 47. na ATP listi, vratiti u sam vrh gde po kvalitetu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i pripada.

Barbara Šet, stručni konsultant Eurosporta, kaže da je sve manje prilike za tenisera iz Škotske da zaigra na najvišem nivou.

"Fizički, za Endija neće biti ništa lakše. Ne radi se samo o kukovima i ostalim povredama. Što si stariji, to to je zadatak da ostaneš zdrav i spreman sve teži. Videla sam to bezbroj puta kod starijih igrača, sve više se muče sa grčevima, umaraju se brže...To je pomalo slučaj i sa Andijem. Ne treba zaboraviti ni nivo stresa, sve to utiče na celu situaciju", kaže Barbara.

Britanac je nedavno rekao kako ne zna da li će uopšte i saopštiti kada reši da ode u penziju.

"Očigledno je da stvari ne idu dobro za njega. Nikad nećemo saznati kada će se Mari povući jer to verovatno ne zna ni on sam. Sigurna sam da bi, pred početak ove američke serije, i on voleo da je bio u malo boljoj situaciji. Ubeđena sam da će ubrzo po US Openu razmotriti sve, ostaje nam samo da čekamo", zaključila je Barbara Šet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.