MOŽE LI JASNIJE OD OVOGA O ĐOKOVIĆU: On je najbolji teniser, koji je ikada držao reket. Kraj diskusije

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2023, 16:50

MOŽE LI JASNIJE OD OVOGA O ĐOKOVIĆU: On je najbolji teniser, koji je ikada držao reket. Kraj diskusije

Legendarni trener nema dilemu.

Francuski trener Patrik Muratoglu izjavio je da je Srbin Novak Đoković najbolji teniser svih vremena, prenosi Ekip.

Đoković je pre devet dana trijumfom na Rolan Garosu stigao do 23. grend slem trofeja u karijeri. On je postao teniser koji je u karijeri osvojio najviše grend slem titula. Pojedini teniski stručnjaci su potom pokrenuli polemiku da li je Đoković najbolji igrač >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u istoriji ovog sporta.

- O tome odlučujemo na osnovu objektivnih ili subjektivnih kriterijuma. U to ne želim da ulazim. Jedino merilo ko je najbolji su titule. Đoković je pobeđivao i Rafaela Nadala i Rodžera Federera na svim grend slem turnirima. Đoković u ovom trenutku ima najviše grend slem titula (23), najviše osvojenih mastersa (38), najviše osvojenih završnih turnira (6) i najviše je nedelja proveo na prvom mestu ATP liste (389) - rekao je Muratoglu, koji je u karijeri sarađivao sa Serenom Vilijams, Simonom Halep, Stefanosom Cicipasom i Holgerom Runeom.

- On je rekao da očekuje da Đoković nastavi sa osvajanjem trofeja.

- Ono što impresionira kod Đokovića je to, što i sa 36 godina ima mogućnost da osvaja najveće titule. Tačno je da možda Novakov tenis nije najlepši za oko, tačno je da Đoković nije ni najvoljeniji. Međutim, to su subjektivne ocene. Objektivno, on je najbolji teniser, koji je ikada držao reket. Kraj diskusije - zaključio je Muratoglu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.