MK - Španac namučio Novaka, Srbin u četvrtfinalu (video)

Izvor: Sportske.net, 20.Apr.2017, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MK - Španac namučio Novaka, Srbin u četvrtfinalu (video)

Španski teniser Pablo Karenjo-Busta pružio je žestok otpor Novaku Đokoviću u trećem kolu Mastersa u Monte Karlu, ali je drugi reket sveta posle velike borbe uspeo da izbori plasman u četvrtfinale.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Monte Karlu, pošto je posle dva i po časa igre savladao Pabla Karenja-Bustu rezultatom 2:1 (6:2, 4:6, 6:4).

Drugi međusobni susret dvojice tenisera poprimio je >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << prilično neočekivan tok, pošto je Novak Đoković lako dobio prvi set i na startu drugog poveo sa 2:0 u gemovima.

Umesto da privede posao kraju i skrati period boravka na šljaci Novak pada u igri i dozvoljava Špancu da se potpuno vrati u meč.

Mora se reći da je Pablo Karenjo-Busta zaigrao mnogo bolje nakon što je shvatio da više nema šta da izgubi, pa je uz takav pristup raslo i samopouzdanje.

Serijom od pet dobijenih gemova Karenjo-Busta pravi prednost koju Novak nije uspeo da nadomesti do kraja seta iako je u osmom gemu još jednom oduzeo protivniku servis.

Tako se otišlo u treći set koji je obilovao neizvesnošću. Najpre je Novak Đoković propustio brejk šansu u četvrtom gemu, ali je u šestom iskorisio priliku i oduzeo protivniku servis.

Činilo se da je time Nole trasirao put ka pobedi i da više neće biti problema, što nije bio slučaj. Karenjo-Busta već u sledećem gemu uzvraća udarac i pravi brejk, a u devetom gemu propušta dve šanse da još jednom oduzme servis Novaku i stekne priliku da servira za meč.

Nakon toga je usledio psihološki pad koji Đoković umešno koristi i novim brejkom stavlja tačku na dvoipočasovni maraton u trećem kolu Mastersa u Monte Karlu.

Naredni protivnik Novaka Đokovića biće Belgijanac David Gofan protiv kojeg je do sada igrao pet puta i ostvario svih pet pobeda.

Topsy turvy ✔️

But 🇷🇸 Djokovic edges 🇪🇸 Carreno Busta in a thriller to reach the last 8️⃣#MCROLEXMASTERS pic.twitter.com/ep9gJIQRq4

— Tennis TV (@TennisTV) April 20, 2017

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

ĐOKOVIĆ OBJEKTIVAN: Preživeo sam, lako je moglo da bude drugačije…

Izvor: HotSport.rs, 20.Apr.2017

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Monte Karlu, ali posle pobede nad Pablom Karenjom-Bustom nije imao previše razloga za zadovoljstvo.. . Đoković je danas izvojevao vrlo tešku pobedu nad vrlo dobrim španskim teniserom Karenjom-Bustom i rezultatom 2:1 se plasirao u četvrtfinale....

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.