MEDVEDEV DO MARTA PREUZIMA NOVAKOV TRON! Ovo su SVE opcije u kojima Rus postaje prvi teniser sveta

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2022, 12:44

MEDVEDEV DO MARTA PREUZIMA NOVAKOV TRON! Ovo su SVE opcije u kojima Rus postaje prvi teniser sveta

Nije sve na Đokoviću.

Srpski teniser Novak Đoković započeće u ponedeljak svoju 360. nedelju na čelu ATP liste, na kojoj će zasigurno ostati tokom narednih 14 dana, te će tako i 361. sedmicu biti na vrhu. Promene su moguće, i to već od 28. februara, kada od njega pol poziciju može preuzeti sadašnji drugi reket sveta Danil Medvedev.

Rus će od 21. februara igrati na turniru serije 500 u Akapulku. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ukoliko osvoji titulu, sedam dana kasnije će postati prvi teniser sveta. Đoković će u tom periodu igrati u Dubaiju, ali se neće sam pitati o tome da li će zadržati prvo mesto, jer ako Medvedev osvoji trofej, bez obzira na učinak Novaka, ruski teniser će ga preteći.

U slučaju da Danil ne trijumfuje u Akapulku, u zavisnosti od rezultata koje ostvari u Dubaiju, Novak bi mogao da zadrži titulu najboljeg tenisera sveta.

– Ako osvoji titulu u Akapulku, bez obzira na učinak Đokovića u Dubaiju.

– Ako stigne do finala Akapulka, a Đoković ne osvoji titulu u Dubaiju.

– Ako stigne do polufinala Akapulka, a Đoković ne dođe do finala u Dubaiju.

– Ako stigne do četvrtfinala Akapulka, a Đoković ne dođe do polufinala u Dubaiju.

– Ako stigne do drugog kola Akapulka, a Đoković ne dođe do polufinala u Dubaiju.

– Ako izgubi u prvom kolu Akapulka, a Đoković ne dođe do četvrtfinala u Dubaiju.

Podsećamo, Đoković na čelu ATP liste trenutno ima 10.875 bodova, a Medvedev 9.635. Te brojke će se promeniti 21. feburara, kada budu skinuti bodovi osvojeni na Australijan openu prošle godine.

Čak iako u Meksiku Rus preotme prvu poziciju Novaku, Srbin može da se vrati posle svega sedam dana. Detaljnije o tome pročitajte u ovom tekstu.

Posle Dubaija sledi "američka turneja", na kojoj još nije poznato da li će igrati Novak Đoković.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.