MASTERS MADRID: Lajović savladao Kanađanina za plasman u treće kolo

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Apr.2023, 17:07

MASTERS MADRID: Lajović savladao Kanađanina za plasman u treće kolo

Srpski teniser slavio posle dva i po sata igre.

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u treće kolo Mastersa u Madridu pošto je sa 2:1 (6:2, 3:6, 7:6 (7:5)) savladao Kanađanoina Feliksa Ože-Alijasima posle dva sata i 35 minuta igre. U narednom kolu Lajović će igrati protiv Jana-Lenarda Štrufa.

Lajović je odlično počeo meč i dva puta uzaastopno uspeo da oduzme servis Kanađaninu za vođstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od 4:0. Posle toga je srpski teniser rutirnski sačuvao prednost i osvojio prvi set. Lajović je u drugom setu odmah na svoj servis morao da se suoči sa brejk loptom koju je uspeo da spasi, ali mu to nije pošto za rukom u šestom gemu kada je Kanađanin ipak uspeo da dođe do brejka. U devetom je Ože-Alijasim morao da spašava jednu brejk lptu, da bi odmah došao i do set lopte i potom izjednačenja.

Prava borba se razvila u odlučujućem setu. Nijedan od tenisera nije imao brejk priliku sve do 12. gema kada je Lajović imao dve šanse da oduzume servis Kanađaninu i ujednom reši pitanje pobednika. Međutim, Lajović nije uspeo da iskoristi dve meč lopte i otišlo se u taj-brejk u kojem je Lajović odlično odigrao i stigao do još četiri meč lopte da bi iskoristio ukupno šestu tza veliki trijumf.

Pogledajte kako izgleda Vanja, supruga Novice Veličkovića

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.