Legende saglasne: Đoković nije favorit samo na Rolan Garosu

Izvor: B92, 29.Nov.2019, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Legende saglasne: Đoković nije favorit samo na Rolan Garosu

Boris Beker i Tim Henman, legende svetskog tenisa, ocenili su minulu tenisku sezonu i dali očekivanja o narednoj.

Britanac je 2019. godinu ocenio briljantnom i istakao Nadalov povratak na tron kao najveći podvig, dok je Nemca oduševilo to što je nova generacija konačno napravila iskorak.

Beker je istakao da veruje da će "velikoj trojci" (Federer, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Đoković, Nadal) 2020. biti izuzetno teško, dok je Henman mišljenja da će Srbin, Švajcarac i Španac i dalje biti neprikosnoveni.

Najbolji meč sezone je za njih dvojicu, ali i za sve koji su iole razumeju u tenis, je bio u finalu Vimbldona, kada je Novak spasavao meč lopte i pobedio Rodžera.

Beker veruje da će sledeće sezone "iskočiti" neko od Kanađana – Ože-Alijasim i Šapovalov – dok Henman veruje u sunarodnika Džeka Drejpera, 17-godišnjaka trenutno 342. na listi.

Što se tiče Grend slemova naredne sezone mišljenja su negde ista, a negde različita.

Australijan open:

Beker – Đoković

Henman – Đoković

Rolan Garos:

BekerNadal

Henman – Tim

Vimbldon:

Beker – Đoković

HenmanFederer

US open:

Beker – Đoković ili Nadal

Henman – Đoković

Njih dvojica su govorili i o tome ko će završiti na prvom mestu ATP rang liste na kraju 2020.

Beker je istakao da su ove sezone svi očekivali Novaka na tronu, ali da je Rafa napravio neverovatan povratak, pa ne može jasno da kaže ko će do tog uspeha doći za godinu dana, dok je Tim izuzetno jasan – to će biti srpski teniser.

Na kraju su se dotakli i time Olimpijskih igara u Tokiju. Usaglasili su se da će neko od mlađih tenisera osvojiti taj turnir, a Britanac je najveće šanse dao Grku Stefanosu Cicipasu.
Pogledaj vesti o: Rafael Nadal

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.