Laslo od 13.20 za prvo ATP finale: Srećno, momče!

Izvor: Mondo, 27.Jul.2018, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Laslo od 13.20 za prvo ATP finale: Srećno, momče!

Naš teniser imaće jako težak zadatak u švajcarskom mondenskom skijalištu - rival će mu biti 17. teniser sveta i jedini nosilac među polufinalistima.

Laslo Đere boriće se za prvo ATP finale u karijeri u subotu u 13.20!

Naš teniser, nešto posle maratonske pobede nad rivalom iz Hrvatske Viktorom Galovićem, saznao je da će se u polufinalu Gštada sastati sa Robertom Bautistom Ahutom.

Španac, drugi nosilac i 17. teniser sveta, savladao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je Tara Danijela iz Japana rezultatom 7:5 i 6:1 i kompletirao listu polufinalista koju čine još Mateo Beretini iz Italije i Jirgen Zop iz Estonije (11.00).

Turnir u Gštadu, mestu u kom živi svega 9.200 stanovnika, ima 120 godina dugu tradiciju i trenutno se igra na zemljanoj podlozi. Titulu je branio (1) Fabio Fonjini.

/Hrvat izgubio dobijen meč, Đere u polufinalu/

Đere i Bautista Ahut do sada se nisu sastajali, a ukoliko 185 centimetara visoki teniser rodom iz Sente načini iznenađenje i plasira se u finale, imaće priliku da kolekciji od 11 titula na fjučersima i čelendžerima doda i prvu u ATP konkurenciji.

Đere je u ponedeljak bio 101. teniser sveta, a osvajanjem 90 bodova za plasman u polufinale već se popeo na 90. mesto.

Ujedno, Dejvis kup reprezentativac Srbije zaradio je 25.515 evra, pobeda nad 30-godišnjim španskim teniserom donela bi mu ček na 47.105, a eventualna titula 250 bodova i 89.435 evra.

Beretini je među četiri najbolja ušao pobedom nad (8) Felisijanom Lopezom rezultatom 6:4, 6:3, dok je Zop eliminisao argetninskog predstavnika Fakunda Bagnisa u tri seta - 3:6, 6:4, 6:3. Bautista Ahut tako je ostao jedini nosilac među učesnicima polufinala.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.