Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jun.2019, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lajović zaustavljen u trećen kolu Rolan Garosa

Srpski teniser Dušan Lajović izgubio je sa 2:3 meč trećeg kola na Rolan Garosu protiv petog igrača sveta, Nemca Aleksandra Zvereva. Meč u pet setova (4 :6 ; 2 :6 ; 6:4; 6:1; 6:2) trajao je nešto više od tri sata.

Dušan je meč počeo agresivno i na samom startu prvog seta oduzeo Zverevu servis, ali nije uspeo to da ponovi kod vođstva od 3 :1, posle čega je pao u igri i izgubio prvi set sa 4 :6.

Duškove >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << poteškoće sa riternom i manjak koncentracije glavni su uzroci što je Nemac u drugom setu napravio dva brejka, uključujuči i onaj u osmom gemu za rezultat od 6 :2 i vođstvo od 2 :0 u setovima.

Preokret je nastao u trećem setu. Nakon što je protivniku oduzeo servis u trećem gemu za 2 :1, Lajović je stabilizovao igru i nije dozvolio Zverevu ribrejk, okončavši set uspelim servisom za 6 :4 u svoju korist.

Na startu četvrtog seta ponovio se scenario iz prvog – Lajović je napravio brejk, poveo sa 1:0, da bi potom protivnici dobijali svoje servise do 3 :1, s tim što je Dušan ovog puta, za razliku od prvo seta kod istog rezultata, oduzeo Zverevu servis i poveo sa 4 :1. Usledio je još jedan Dušanov bejk u sedmom gemu, za ubedljivo osvajanje četvrtog seta: 6 :1.

Nezadovoljan, Zverov je pojačao igru i na startu petog seta oduzeo Dušanu servis, što mu je ovaj uzvratio u četvrtom gemu za 2 :2. Nemac je u odlučujuće setu napravio još dva brejka, u petom i sedmom gemu za 5 :2, posle čega je bio na servisu i u prilici da osvoji set i meč. Iskoristio je priliku i poentirao set sa 6 :2.

Lajović je do plasmana u treće kolo došao pobedom nad Eliotom Benšetritom, a Zverev je bio bolji od Mikaela Imera.

Dušan je sedam godina stariji od 22-godišnjeg Zvereva, a na ATP rang listi zauzima 35. poziciju.

Bio je to njihov drugi duel, a u prethodnom, prošle godine na Rolan Garosu, slavio je Zverev, kao I danas, sa 3:2.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.