Lajović uz puno muke do Čekinata i četvrtfinala Dohe

Izvor: B92, 02.Jan.2019, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lajović uz puno muke do Čekinata i četvrtfinala Dohe

Srpski teniser Dušan Lajović pobedio je Ričardasa Berankisa sa 2-1 u setovima i plasirao se u četvrtfinale turnira u Dohi.

Lajović je u veoma neizvesnom meču bio bolji od Litvanca sa 7:6(4), 0:6, 7:5.

U prvom setu Lajović je uspeo da nadoknadi deficit od 2:0 u gemovima, a zatim i spasi neke brejk lopte, te se došlo do taj-brejka koji je srpski teniser osvojio bez većih problema.

Dušan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je imao priliku da totalno slomi Berankisa na startu drugog seta, ali nije iskorsitio dve vezane brejk prilike. Litvanac je to iskoristio i krenuo da dominira i bio u bedljiv, te meč uveo u treći set.

Uprkos loše odigranom drugom, Lajović je dobro počeo treću deonicu meča. Poveo je sa 4:2, ali je Berankis uspeo da se vrati i povede 5:4.

Ipak, naredna tri gema pripala su Srbinu, koji je iskoristio prvu brejk, a zatim i odservirao prvu meč loptu.

Zanimljiv detalj sa ovog meča je taj da je Lajović na kraju osvojio čak tri gema manje od protivnika, kao i ukupno manje poena, ali pobedio.

Posle pobede nad Adrijanom Manarinom, Lajović je ovim trijumfom nastavio da pruža odlične partije u novoj godini i plasirao se u četvrtfinale, gde će se sastati sa Markom Čekinatom iz Italije. kojem je Gvido Pelja iz Argentine predao meč.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.