Lajović u krizi, Izner bolji na startu Sinsinatija

Izvor: RTS, 12.Avg.2019, 03:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lajović u krizi, Izner bolji na startu Sinsinatija

Srpski teniser Dušan Lajović nastavio je sa slabim partijama posle titule u Umagu i doživeo je četvrti uzastopni poraz. Bolji od Lajovića na startu mastersa u Sinsinatiju bio je Džon Izner, rezultatom 7:6 (7-3), 1:6, 7:5.
Amerikanac je produbio Dušanovu krizu i slavio posle skoro dva sata i 20 minuta igre.

Prvi set nije doneo brejkove, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ali je bio obeležen uzbuđenjima. Lajović je prvu šansu imao u trećem gemu, potom u sedmom ispustio 0:40 i četiri brejk prilike.
U finišu tog dela igre je počeo da posustaje, Izner izdržao do taj-brejka, a onda i servisom došao do prednosti od 1-0.
Međutim, to nije pokolebalo Dušana, koji je prosto protutnjao kroz drugi set. Oduzeo je servis rivalu na startu, kasnije još jednim brejkom potvrdio izjednačenje za samo 25 minuta.
Uvodni gem odlučujućeg seta nagovestio je veliku borbu, pošto je Amerikanac uspeo da neutrališe jednu šansu, da bi Srbin nekoliko minuta kasnije učinio isto kada je on započinjao poene.
Ušlo se u nešto brži ritam, gemovi su išli kao na traci i, kada se činilo da nas čeka još jedan taj-brejk, Lajović je popustio i doživeo poraz.
Tako će Džon u drugoj rundi igrati protiv pobednika meča Pablo Karenjo Busta – Žil Simon.
U jedinom susretu prvog kola odigranom do sada Aleks De Minaur je nakon preokreta eliminisao Marka Čekinata, rezultatom 6:7 (5-7), 6:1, 6:2.
Turnir u Sinsinatiju igra se za nagradni fond od 6.056.280 dolara, a titulu brani naš Novak Đoković.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Izner eliminisao Lajovića na startu Sinsinatija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2019

Srpski teniser Dušan Lajović eliminisan je na startu Mastersa u Sinsinatiju od Amerikanca Džona Iznera 7:6 (7:3), 1:6, 7:5...Lajović u prvom setu nije uspeo da iskoristi pet set lopti, ali je sjajnom igrom uspeo da izjednači na 1:1, da bi u odlučujućem setu Izner imao više koncentracije u 12....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.