Lajović posle pet setova savladao Safijulina, Međedović igra za prvu grend slem pobedu u karijeri

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2024, 06:09

Lajović posle pet setova savladao Safijulina, Međedović igra za prvu grend slem pobedu u karijeri

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa pošto je posle velike borbe u pet setova u prvoj rundi pobedio Rusa Romana Safijulina rezultatom 3:2 u setovima (4:6, 7:5, 6:4, 6:7(6:8), 6:4).

Pet setova i više od četiri sata trebalo je Dušanu Lajoviću da savlada ruskog tenisera Romana Safijulina i izbori plasman u drugu rundu Rolan Garosa.

Mogao je Lajović mnogo ranije i uz manje muke da okonča meč, pošto je u četvrtom setu imao prednost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od 5:4 i priliku da svojim servisima zapečati pobedu, ali je uporni Safijulin došao do spasonosnog brejka.

Morao je Rus da beži sa ivice ambisa i u taj-brejku četvrtog seta, i još jednom je pobegao. Lajović je imao meč loptu pri rezultatu 6:5, ali je Safijulin nanizao tri poena i "oteo" set za izjednačenje - 2:2.

U odlučujućem setu nije bilo prilike za brejk sve do osmog gema u kojem je Lajović oduzeo servis Safijulinu, poveo sa 5:3 i ponovo se doveo u situaciju da servira za pobedu. I ponovo nije uspeo.

Safijulin je vratio brejk, smanjio zaostatak na 5:4, ali je Lajović već u narednom gemu konačno meč priveo kraju. Brejkom, kad već dva puta nije mogao na svoj.

Naredni Lajovićev rival biće bolji iz duela Amerikanca Tejlora Frica i Argentinca Federika Korije.

Međedović protiv Kobolija traži prvu grend slem pobedu u karijeri

Srpski teniser Hamad Međedović igra danas protiv Flavija Kobolija iz Italije meč prvog kola Rolan Garosa. Duel neće početi pre 14.30.

Hamad Međedović je trenutno 134. igrač na ATP listi i nikada nije igrao protiv Italijana Flavija Kobolija, 56. tenisera sveta.

Međedović je u seriji pobeda na pariskoj šljaci, budući da je do glavnog žreba Rolan Garosa morao preko kvalifikacija, koje je uspešno okončao.

Srpski teniser će u Parizu pokušati da zabeleži prvu pobedu na grend slem turnirima u karijeri.

U dobroj je formi i nedavno je stigao do trećeg kola mastersa u Rimu. Bio je nadomak pobede protiv Danila Medvedeva, ali je iskustvo ruskog tenisera presudilo u uzbudljivom duelu. Susret Međedovića i Kobolija neće početi pre 14.30.

Rolan Garos igra se za ukupni nagradni fond od 53,4 miliona evra.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Lajović poslije velike borbe u u drugom kolu Rolan Garosa

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Maj.2024

Srpski teniser Dušan Lajović uspješno je startovao na Rolan Garosu, pošto je večeras poslije velike borbe u pet setova savladao Rusa Romana Safijulina rezultatom 4:6, 7:5, 6:4, 6:7 (6:8), 6:4.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.