Lajović osvojio tri poena na servis Raonića

Izvor: Mondo, 14.Avg.2018, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lajović osvojio tri poena na servis Raonića

Naš teniser prošao je kvalifikacije i potom naleteo na Kanađanina crnogorskog porekla, koji je "gromovima" iz servisa stigao do pobede već posle 58 minuta.

Dušan Lajović (28) doputovao je u Sinsinati iz Kicbila, gde ga je u četvrtfinalu zaustavio Martin Kližan, prošao kroz kvalifikacije pobedama nad Mičelom Krugerom i Markosom Bagdatisom, ali onda bukvalno statirao dok je Miloš Raonić servisima rešavao posao u prvom kolu prestižnog Mastersa.

Sa ukupno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << tri poena osvojena u devet gemova na servis visokog Kanađanina crnogorskog porekla, Beograđanin nije mogao da se nada brejk lopti - 3:6, 3:6 posle svega 58 minuta igre u njihovom prvom ATP duelu u karijerama.

Raonić, koji je hronične probleme sa povredama platio padom na 29. mesto na svetu, imao je brejk loptu na 1:2 u prvom setu, a iskoristio drugu šansu pri rezultatu 3:4, posle čega je bez izgubljenog poena na svoj servis potvrdio brejk i poveo - 3:6, 0:1.

Lajović je u kvalifikacijama zaradio 5.055, a nastupom u prvom kolu još 7.745 dolara.

Slično je bilo i u drugom setu, u kom nije bilo ni igre na "đus" do rezultata 3:3 kada je 27-godišnji Podgoričanin iskoristio prvu brejk loptu, pa još jednom "sa nulom" potvrdio brejk za 3:5 kada se i Duci predao - 3:6, 0:2.

Lajović je osvojio jedan od 19 poena kada bi rival ubacio prvi, odnosno dva od 20 kada bi ubacio drugi servis, što dovoljno govori koliko je daleko bio od prilike da odustajanje (1) Rafaela Nadala iskoristi podvigom u prvom i, potom, "otvorenim" duelom sa "srećnim gubitnikom" Malikom Džazirijem u drugom kolu.

Na poslednjem turniru pred start US opena, koji šampionu daruje 1.020.425 dolara i 1.000 ATP poena, a poraženom finalisti 500.340 dolara i 600 bodova, učestvuju još (10) Novak Đoković i Filip Krajinović. Titulu brani (5) Grigor Dimitrov, koji je pre godinu dana pobedio (15) Nika Kirjosa u finalu.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Sinsinati - Kraj za Lajovića

Izvor: Sportske.net, 14.Avg.2018

Uspešno je prošao kvalifikacije, ali već na startu naleteo je na kanadskog ''bombardera''...Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u drugo kolo turnira u Sinsinatiju...On je u prvom kolu poražen od Kanađanina Miloša Raonića u dva seta, rezultatom 6:3 i 6:3...Sličan razvoj događaja...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.