Lajović o drami na startu AO: Uspeo sam da se izborim

Izvor: B92, 08.Feb.2021, 15:22

Lajović o drami na startu AO: Uspeo sam da se izborim

Srpski teniser Dušan Lajović kaže da ga žulj na nozi nije mnogo mučio i izrazio nadu u nastavak pobedničke serije u Melburnu.

Drugi reket Srbije je savladao Sergeja Stahovskog u prvom kolu Australijan opena posle drame i maratona sa 3-2 u setovima.

"Nije bio lak meč, pogotovu što sam na neki način prethodnih par dana imao problema sa žuljom na nozi. Danas je bio dobro, nisam imao bolova. Protiv Štrufa mi se otvorila rana. Tokom celog meča je bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << okej", rekao je Lajović i dodao:

"Prvi set sam imao pad koncentracije u poslednjem gemu i on je to iskoristio. Znao sam da ako podignem svoj nivo igre i nastavim da igram tim tempom kao u prvom setu, da ću imati svoje šanse. To se i dogodilo, poveo sam 2-1 u setovima. Četvrti set, mogao sam da preokrenem... U petom sam imao malo prostora za neko odvajanje. Imao je čak pre toga šansu, ali sam uspeo da se izborim sa svim tim i poslednji gem sam na borbu dobio. Imao sam 0:40, on je uspeo da se vrati dobrim servisima i onda se zakomplikovao taj gem. Na svu sreću sam dobio taj gem. Zadovoljan sam što sam pobedio. Dugo nisam imao pobedu. Ovo je bio jedini način da pobedim."

Problemi sa povredom?

"Nije klasična povreda, već žulj, koji se otvorio sa Štrufom na ATP kupu. Pošto je bila otvorena rana na prstu, potrebno je vreme da zaraste. Juče sam prvi put trenirao posle tog meča, bez mnogo kretanja. Sad se još dodatno otvorilo i ja se nadam da će se to srediti. Nije problem ni sa bolom igrati, samo da se ne stvore dodatne rane. Mislim da će to biti okej."

Šta očekuje od narednog protivnika, Aleksandra Bublika?

"Još nisam psihički i mentalno u tom meču. Neće biti lako. Protivnik koji ne daje mnogo ritma, odlično servira. Biće kao sa Štrufom, kao i danas. Sada sam malo ušao u ritam posle tri meča sa igračima koji dobro serviraju. Nadam se da mogu da nastavim ovaj niz sada i radujem se tom meču. Spremam se psihički i fizički. Imam dan, dan i po odmora, mislim da će biti dobro."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Povezane vesti

LAJOVIĆ NAKON NEVEROVATNOG ‘MARATONA’: ‘Nije bio lak meč, iskoristio je pad koncentracije!’

Izvor: HotSport.rs, 08.Feb.2021

Lajović ide u sledeće kolo vidno premoren! Nakon više od tri sata tenisa, Dušan Lajović prošao je u naredno kolo Australijan opena, a evo šta je imao da kaže tim povodom. ‘Nije bio lak meč, pogotovu što sam na neki način prethodnih par dana imao problema sa žuljom na nozi. Danas je bio...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.