Lajović može da pobedi svakoga

Izvor: B92, 22.Apr.2023, 17:08

"Lajović može da pobedi svakoga"

Ruski teniser Andrej Rubljov obezbedio je drugo uzastopno finale na ATP turu.

Nakon što je slavio u Monte Karlu, Rubljov je pobedivši Aleksa Molčana stigao do borbe za titulu i u Banjaluci. Tamo će mu rival biti bolji iz duela Dušana Lajovića i Miomira Kecmanovića.

"Pre svega drago mi je što sam u još jednom finalu, u drugom setu sam počeo da osećam da sam bolji. Hteo da završim brže, počeo sam da se nerviram, da paničim, da pravim sebi probleme. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Imali smo malo drame u drugom setu, Novakov meč je dobar pokazatelj. Znam da Dušan ponekad igra nerealno i da sa tom igrom može da pobedi svakog igrača. Možda Novak nije bio na najboljem nivou. Sada želim samo da uživam u momentu I prilagodiću se ko kog pobedi", rekao je Rubljov i dodao:

"Sviđa mi se mnogo, drugu godinu igram na ovom turniru, za turnir 250 je veoma, veoma dobra organizacija. Veoma sam zahvalan Đoletu jer je dao sve za mene, mnogi turniri mi ne pridaju istu pažnju."

Govorio je i o samom meču protiv slovačkog tenisera.

"Nisam mislio na gem kao na gem koji se ne završava, imao sam dobre šanse da pobedim meč. Čak i šanse da dobijem dva brejka prednosti, kad nisam uspeo počeo sam da pokazujem emocije, Aleks nije imao šta da izgubi, pa je počeo da igra bolje. Igrao je tri seta na svakom meču i bio je umoran", ističe Rubljov.

"Požalio" se i na gust raspored.

"Da sam u poziciji da osvojim Monako i da sam u finalu druge nedelje, dve nedelje u Madridu je lakše jer imam više vremena za odmor. Ako pobedite singl meč imate malo više vremena, prošle godine sam imao samo nekoliko dana, a onda igrao non stop. Ako izgubim rano imaću još više vremena da se pripremim za Rim. U ovom slučaju je malo lakše", smatra ruski teniser koji dodaje:

"Možda bih voleo odmor, ali nije pravi trenutak. Posle sezone kada imam jednu nedelju više volim da odem da vidim porodicu, ne idem kući. Kada imam jednu nedelju umesto da idem na sunce, više volim da vidim porodicu. Ako imam više vremena posle Vimbldona, kao što prošle godine što nisam igrao, onda bih izabrao da se pripremam nego na odmor. Tokom godine nemate dve nedelje za pripremu hteo bih da iskoristim priliku da se dobro odmorim."

Upitan je i za svoj nadimak.

"Pikaso mi nije nadimak, obično me zovu Rubo. To je bio jedan izazov kada sam nacrtao jedno ružno lice, i rekao sam zovu me Pikaso kroz sarkazam", završio je Rubljov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.