Lajovic ispao u drugom kolu

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Okt.2020, 20:49

Lajovic ispao u drugom kolu

Srpski teniser Dušan Lajović izgubio je danas u drugom kolu Rolan Garosa od Kevina Andersona iz Južne Afrike u pet setova, 2 :6, 4 :6, 6 :4, 6:3, 3:6. Meč je trajao tri sata i devet minuta.

Nakon što je izgubio dva prva seta, 24. igrač sveta, Lajović je u trećem setu napravio preokret i, oduzevši protivniku servis u osmom gemu, poveo sa 5 :3.

Anderson mu je odmah uzvratio brejkom, ali to kao da je motivisalo Dušana da pojača igru. On je potom još jednom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << uspeo da oduzme servis Južnoafrikancu, koji zauzima 118. mesto na ATP listi, i da sa 6 :4 okonča taj

set u svoju korist.

Velika borba vodila se u četvrtom setu: Lajović je maksimalno pojačao igru da bi izjednačio rezultat u setovima i stvorio mogućnost za peti set, a Anderson se borio za pobedu.

Agresivniji i nadmoćniji u tom delu igre, Dušan je napravio brejk u odlučujučem trenutku za 5:3, da bi potom s lakoćom dobio svoj servis i poentirao četvrti set sa 6:3.

U petom odlučujućem setu protivnici su dobijali svako svoj servis do osmog gema, kada je Anderson napravio brejk i poveo sa 5:3. Zatim je dobio gem na svom servisu i okončao set sa 6:3 u svoju korist.

Lajović je na startu takmičenja bio bolji od Italijana Đanluke Magera, dok je Anderson u prvom kolu eliminisao srpskog tenisera Lasla Đerea.

Bio je to treći međusobni susret Lajovića i Andersona, a i u prethodna dva slavio je Južnoafrikanac.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.