Lajović: Mislio sam da ću se onesvestiti

Izvor: B92, 23.Apr.2023, 17:47

Lajović: Mislio sam da ću se onesvestiti

Srpski teniser Dušan Lajović govorio je na konferenciji za medije posle osvajanja Srpska opena.

On je u velikom finalu savladao Andreja Rubljova rezultatom 6:3, 4:6, 6:4 i tako osvojio drugu titulu u karijeri.

Nakon susreta na teren je izašao i njegov pas, Rio.

"To je bilo spontano, kada sam dolazio na turnir. Bio sam tu cele nedelje, prijalo mi je da izađem u šetnju sa tim i radim normalne stvari. Imam samopouzdanje, u dobrom sam ritmu posle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ove nedelje. Nadam se da mogu da zadržim ovaj nivo pre svega fizički. Uživao sam na teren, to je najbitnije. Borio se u ovako teškim uslovima. Nadam se da ću se u Madridu oporaviti fizički i emotivno. Nemam puno vremena, ali verujem da ću uspeti", rekao je Lajović na konferenciji za medije.

Dosta vremena je proveo na terenu protekle sedmice.

"Bio sam preumoran da bilo šta razmišljam. Ceo treći set sam osećao da imam igru ali i da mi fali goriva. I on je fizički pao. Drugi brejk mi je doneo veliko vođstvo i dao mi je vremena da se smirim i pronađem snagu da odserviram za pobedu".

U prošlosti se dešavalo da Duci izgubi dobijen meč.

"Nisam povlačio tu paralelu danas. Bilo mi je samo preteško fizički. Pokušavao sam u teškim trenucima da pronađem forhend. To je funkcionisalo, ali je bilo daleko od idealnog. Nećeš pobediti ovaj meč na vinere, već samo na borbu. Nisam očekivao idealnu igru, ali sam se borio do zadnjeg poena".

U trećem setu je imao dva brejka prednosti, jedan je ispustio ali ne i drugi.

"Na 5:1 sam izgubio snagu, mislio sam da ću se onesvestiti. Igrao sam gem po gem. Imao sam veliko vođstvo, publika me je vodila do pobede i podizala kada je to bilo potrebno. Bila je važan faktor. Odnekud sam našao snagu".

Uživao je ove sedmice u Banjaluci.

"Divno se osećam ovde. Ljudi su jako prijatni. Primili su nas kao da smo lokalci. Osećao sam se kao kod kuće. Uživao sam u hrani ove nedelje, što će se odraziti na kilažu. Banjaluka zaslužuje turnir, jedan od najbolje organizovanih turnira iz serije 250. Nadam se da će u budućnosti postojati šansa da postoji ili da se vrati, ne znam koji su termini. I ostali igrači su uživali".

Lajović je i u Umagu 2019, kada je osvojio prvu i jedinu titulu do sada, savladao Rubljova.

"Možda mi je talija, ali svakako smo dobri prijatelji. Uživao sam u ovom meču. Nažalost jedan je morao da izgubi. Tada sam igrao sa njim na putu do titule. Sada je drugačiji igrač u odnosu na tada", zaključio je Lajović.

Lajović je skočio za 30 pozicija na ATP listi i sada je 40. teniser sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.