Lajović: Da sam ušao u peti set, sve bi bilo otvoreno

Izvor: Sportski Žurnal, 31.Jan.2014, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lajović: Da sam ušao u peti set, sve bi bilo otvoreno

Dušan Lajović je rekao posle meča sa Stanislasom Vavrinkom da je zadovoljan igrom, ali da mu je žao što nije ušao u peti set.
(FOTO: D. Žarković)
Srpski teniser je izgubio od osvajača Australijan opena sa 3:1, pa je Švajcarska u Novom Sadu povela protiv domaćina sa 2:0, u meču prvog kola Dejvis kupa.
Da sam ušao u peti set, sve bi bilo otvoreno. Bio sam u prilici da osvojim četvrti set, imao dve set lopte, a kod >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << jedne sam promašio jer sam razmišljao o više opcija – kazao je srpski teniser na konferenciji za medije.
Lajović je istakao da je meč sa osvajačem turnira u Melburnu za njega veliko iskustvo.
Na pitanje šta se promenilo u poslednja dva meseca i da uporedi meč finala Dejvis kupa protiv Češke u novembru sa večerašnjim, Lajović je kazao da je u Novom Sadu igrao mnogo opuštenije i bez pritiska:
Možda je razlog tome i što je prošli put u Beogradu igrano finale, pa je pritisak bio ogroman.
Stanislas Vavrinka je rekao za RTS posle meča u Novom Sadu da je Dušan Lajović odličan igrač i da se dobro borio u današnjem meču:
Meč je bio težak, Lajović je odličan igrač. Imao je neke dobre poene i šanse, ali sam ja imao više sreće na kraju i radovao se zbog pobede. Nikada nije lako kada ovako kasno dođete posle nekog turnira, teško se fokusirate, ali uspeo sam nekako da to prevaziđem i jako sam zadovoljan zbog pobede i vođstva od 2:0. Jesmo bili favoriti na papiru, ali smo uspeli da dobijemo.
Selektor reprezentacije Srbije Bogdan Obradović rekao je da će ekipa večeras imati sastanak i da će se dogovoriti oko sastava sutrašnjeg dubla:
Dobro je što imamo Zimonjića u timu, jer sa njim možemo da kombinujemo trojicu singl igrača.
Meč dublova na programu je sutra od 15 sati. Ranije je najavljeno da će za Srbiju nastupiti Nenad Zimonjić i Filip Krajinović, a za Švajcarsku Mark Kjudineli i Mihael Lamer.
Pobednik susreta u Novom Sadu igraće u četvrtfinalu Dejvis kupa sa boljim iz meča Kazahstan – Belgija.
Pogledaj vesti o: Tenis,   Dejvis kup

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Lajović: Da sam ušao u peti set sve bi bilo otvoreno

Izvor: Dzungla.org, 31.Jan.2014

Srpski teniser Dušan Lajović rekao je posle meča sa Stanislasom Vavrinkom da je zadovoljan igrom, ali da mu je žao što nije ušao u peti set. Lajović je izgubio od Vavrinke rezultatom 3:1, pa je Švajcarska u Novom Sadu povela protiv domaćina Srbije sa 2:0, u meču prvog kola Dejvis kupa....

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.