LAJOVIĆ OTVORIO DUŠU: Otkrio šta mu je Kecmanović rekao na mreži

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2023, 22:45

LAJOVIĆ OTVORIO DUŠU: Otkrio šta mu je Kecmanović rekao na mreži

U finalu Srpska opena igra protiv Rubljova u nedelju od 14 časova.

Srpski teniser Dušan Lajović pobedio je Miomira Kecmanovića u polufinalu ATP turnira u glavnom gradu Republike Srpske - Banjaluci.

Lajović je  istakao da mu je bilo najbitnije da bude mentalno spreman.

- Mislim da je priprema bila drugačija, osećao sam i umor posle meča sa Novakom. Probao sam da se pripremim mentalno i emotivno da budem tu svaki poen jer sam znao da sa upalama i teškim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mečom od juče neće biti najidealniji tenis sa moje strane. Neće biti kvalitetni poeni kao juče. Pretpostavio sam da će biti više neiznuđenih grešaka, ali sam to sa druge strane sebi i rekao, to je sport. Mentalno sam bio tu, u nekim trenucima je bilo teško. Bio je na korak do pobede, ali treba završiti meč. Osećao sam da ukoliko uđem u zaršnicu drugog seta - kaže on.

Otkrio je šta mu je Miomir Kecmanović rekao na mreži posle meča.

- Ukoliko nastaviš da igraš ovako, osvojićeš sve. Rekao sam mu: ’Polako’. Završnica je bila više fizički, nego teniski. Moglo je da ode na obe strane - rekao je Lajović.

Ovaj meč za njega bio pravo uživanje.

- Nisam video da li je prešla loptica mrežu ili se vratila u jednom poenu, zato smo se pogledali Miša i ja. Osećali smo se opušteno, imali smo prijatnu atmosferu u tim međusobnim razmenama. Bilo je uživanje. Neki poeni su išli do krajnjih granica. Bilo bi izvanredno da je taj drop-šot uspeo, ali dobro - rekao je on.

Od četiri protivnika u Banjaluci, čak tri su mu bila iz Srbije.

- Pobedio sam tri Srbina, da je Hamad dobio, bila bi četvorica, što je čudno za ATP turnir, ali kada imaš puno naših, može da se desi - kaže Dušan.

Šou pobedniku je posle meča uzeo njegov pas Rio koji se pojavio na terenu.

- Moj pas Rio nema predstavu šta se dešava. Nisam znao da će ga izvesti. Ne provodim mnogo vremena sa njim jer ima 13 kg a dozvoljeno je osam u avion. Obožavam da provodim vreme sa njim. I svaki trenutak koristim da provodim vreme sa njim  - ističe Lajović.

Dodao je dšta je radio kako bi njegova mentalna sprema za mečeve bila bolja.

- Radio sam u prošlosti sa psihologom, ali sam više bio fokusiran na teren. Sada sam više fokusiran na to da budem dobro. Postavio sam te prioritete i samim tim što mi je to cilj... Uvek je bio konflikt između tenisa i toga kako se osećaš. Nekako sam sada zamenio tu tezu i postavio mentalno zdravlje na prvo mesto. Ako sam tu onakav kakav želim da budem, onda ću i na terenu davati maksimum. I to jeste pravi način gledanja na stvari -  završio je Lajović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lajović: Nadam se da ću sutra uživati

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Apr.2023, 10:03

BANJALUKA - Srpski teniser Dušan Lajović izrazio nadu da će sutra uživati u finalu turnira "Srpska open" protiv Rusa Andreja Rubljova, za kojeg je istakao da je favorit.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Lajović poslije osvajanja Srpska opena: Ne znam gde sam našao energiju

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Apr.2023

BANJALUKA - Dušan Lajović, osvajač prvog ATP turnira Srpska open koji je tokom prethodnih osam dana igrao u Banjaluci, rekao je da je bilo jako teško igrati protiv najvećih nosilaca na turniru.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.