Kvitovoj ugrožena karijera posle ranjavanja!

Izvor: Telegraf.rs, 21.Dec.2016, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kvitovoj ugrožena karijera posle ranjavanja!

Dvostruka vimbldonska šampionka Petra Kvitova (2011, 2014) oporavlja se od povreda nanetih nožem, ali njeno stanje je takvo da se u ovom trenutku ne može sa sigurnošću reći da li će nastaviti da se profesionalno bavi tenisom.

Kvitova je operisana u utorak, zahvat je obavio tim plastičnih hirurga i sada ostaje da se vidi kako će njena ranjena leva ruka, kojom drži reket, reagovati na traumu.

- Operacija je samo 50 posto konačnog oporavka, i dalje postoji veliki >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << rizik da ona više ne zaigra, ali optimisti smo - rekli su za češke medije doktori koji su operisali teniserku.

Nepoznati napadač posekao je kvitovu dva puta nožem kada ga je zatekla u provali njene kuće.

Rasekotina na levoj ruci je velika i ona predstavlja najveći problem.

- Ima posekotinu na svakom prstu i na svakom postoji jedna ili dve oštećene tetive. To je ozbiljna povreda. Zahvat je morao da bude vrlo precizan i temeljan kako ne bi došlo do novih oštećenja tog osetljivog dela. Operacija je uspela, ali smo baš morali da se pomučimo - kažu hirurzi.

Prema prvim prognozama Kvitova će odsustvovati sa terena najmanje pola godine: dve nedelje će biti potrebno samo da joj rana zaceli, šest nedelja da se oporave tetive, a tek posle tri meseca moći će da diže lakše stvari. Sportske aktivnosti tek posle šest meseci, procena je lekara.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.