Kvitova najbolja u Berlinu, a Ostapenko u Birmingemu

Izvor: B92, 25.Jun.2023, 18:18

Kvitova najbolja u Berlinu, a Ostapenko u Birmingemu

Deveta teniserka sveta Petra Kvitova osvojila je turnir u Berlinu, pošto je u finalu pobedila hrvatsku igračicu Donu Vekić sa 6:2, 7:6 (6).

Dvostruka šampionka Vimbldona je do pobede nad 23. teniserkom sveta došla za sat i 41 minut.

Čehinja je u prvom setu dva puta oduzela servis hrvatskoj teniserki, dok je u drugom delu igre prva do brejka stigla Vekić.

Vekić je potom vodila sa 5:3, ali je Kvitova vratila brejk u desetom gemu. Set je zatim otišao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u taj-brejk, a Vekić je pri rezultatu 6:5 imala priliku da meč odvede u treći set.

U nastavku su usledila tri vezana poena Kvitove, koja je tako došla do 31. titule u karijeri.

Vekić ostaje na četiri titule, a poslednju je osvojila u Montereju ove godine.

Letonska teniserka Jelena Ostapenko osvojila je titulu na turniru u Birmingemu, pošto je u finalu savladala Čehinju Barboru Krejčikovu sa 7:6 (8), 6:4.

Meč Krejčikove i Ostapenko, 12. i 17. teniserke sveta, trajao je sat i 51 minut.

Dve bivše šampionke Rolan Garosa su tokom prvog seta čuvale svoje servise, a pitanje pobednika rešeno je u taj-brejku.

Ostapenko je imala dve vezane set lopte, a zatim još jednu priliku pri rezultatu 7:6. Naredna dva poena osvaja Krejčikova i dolazi do prve set lopte, ali Ostapenko sa tri uzastopna poena ipak dolazi do prvog seta.

Ostapenko je posle dva napravljena brejka u drugom setu povela sa 5:1. Krejčikova je vratila jedan brejk, ali nije uspela da napravi potpuni preokret, pošto je u 10. gemu Letonka realizovala prvu meč loptu.

Letonska igračica je osvojila šestu titulu u karijeri i prvu nakon Dubaija prošle godine. Krejčikova takođe ima šest titula, a poslednji trofej je osvojila ove godine u Dubaiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.