Kveri osvojio titulu na Srbija openu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2010, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kveri osvojio titulu na Srbija openu

BEOGRAD - Američki teniser Sem Kveri trijumfovao je na ATP turniru Srbija Open u Beogradu savladavši danas u finalnom meču zemljaka Džona Iznera sa 2:1 u setovima - 3:6, 7:6 (7:4), 6:4, posle jednog časa i 56 minuta igre.

Kveri, koji trenutno zauzima 22. mesto na svetskoj rang listi, osvojio je četvrtu titulu u karijeri. Trijumfom u Beogradu osvojio je 250 bodova i novčanu nagradu od 67.430 evra, dok je Izneru pripalo 150 bodova i 35.400 evra.

U konkurenciji dublova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << titulu su osvojili Meksikanac Santjago Gonsales i Amerikanac Trevis Retenmajer, koji su u finalu bili bolji od poljskog para Tomaš Bednarek/Mateuš Kovalčik - 7:6 (8:6), 6:1.

Turnir Srbija Open igran je za ukupan nagradni fond od 425.000 evra.

Humanitarna akcija "Telekoma Srbija"

U humanitarnoj akciji u okviru teniskog ATP turnira "Srbija open" kompanija "Telekom Srbija" izdvojila je gotovo 2,4 miliona dinara za decu bez roditeljskog staranja, polaznike letnje "Škole prijateljstva" na Tari.

Najbolji potezi tenisera na ovogodišnjem "Srbija openu", koji je danas završen u Beogradu, pored podrške publike nagrađeni su na nesvakidašnji način.

"Telekom Srbija", kao glavni sponzor "Srbija opena", odlučio je da nagradi svaki as poen koji bude odserviran na mečevima u singlu iznosom od 1.000 dinara i da tako prikupljena sredstva usmeri za projekat "Škola prijateljstva" namenjen deci bez roditeljskog staranja.

Budući da su teniseri ove godine imali 239 neodbranjivih servisa, kompanija će izdvojiti 2,39 miliona dinara za 500 dece bez roditeljskog staranja, odnosno za njihov višemesečni boravak u "Školi prijateljstva" na Tari.

"Telekom Srbija" ima dugoročnu strategiju podrške ranjivim i ugroženim grupama, a ovako prikupljena sredstva će omogućiti da 500 mališana tokom letnjih meseci boravi u "Školi prijateljstva" na Tari, koju organizuje nevladina organizacija "Naša Srbija".

"Škola prijateljstva", pokrenuta 2001. godine, okuplja decu čiji su roditelji nestali, kidnapovani ili poginuli, kao i decu koja žive u srpskim enklavama na Kosovu i Metohiji.

Škola razvija širok spektar interaktivnih obrazovnih i kreativnih aktivnosti, prilagođenih uzrastu, koje stimulišu razvoj dece. Njena posebnost je koncept učenja uz druženje, igru, kreativnost, otkrivanje interesovanja i sopstvenih potencijala.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kveriju titula na Srbija Openu

Izvor: B92, 09.Maj.2010

Amerikanac Sem Kveri osvojio je drugi po redu Srbija Open pobedivši u finalu sunarodnika i saigrača iz Dejvis kup reprezentacije Džona Iznera sa 2:1... Po setovima je bilo 3:6, 7:6 (4), 6:4, u meču koji je trajao jedan sat i 55 minuta. Finalni duel obeležio je veliki preokret Kverija. Izner je dobio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.