Krunićeva i Krajinović poraženi u prvom kolu Vimbldona

Izvor: Radio 021, 02.Jul.2018, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krunićeva i Krajinović poraženi u prvom kolu Vimbldona

Aleksandra Krunić eliminisana je sa trećeg grend slema u sezoni, pošto je danas u prvom kolu Vimbldona izgubila od Amerikanke Medison Brengl u tri seta, 6:2, 3:6 i 3:6.

U njihovom četvrtom međusobnom duelu, Brengl je do druge pobede došla posle sat i 25 minuta igre. Brengl će u drugom kolu Vimbldona igrati protiv Italijanke Kamile Đorđi koja je sa 6:1, 2:6 i 6:4 pobedila Letonku Anastasiju Sevastovu.

Srpska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << teniserka dobro je počela meč, s dva vezana brejka brzo je došla do vođstva od 3:0, ali je Amerikanka uspela jednom da uzvrati, međutim, to nije bilo dovoljno da ostane u setu, koji je Krunićeva dobila sa 6:2.

Brengl je ipak u nastavku podigla nivo igre, iako je Krunićeva na početku drugog seta imala prednost brejka, ali je Amerikanka dvaput uspela da oduzme servis rivalki i potom dođe do izjednačenja.

U odlučujućem setu Brengl je uz prednost brejka došla do vođstva od 3:1, ali je Krunićeva uspela da se vrati i izjednači na 3:3. Ipak, to je bilo sve što je srpska teniserka uspela da uradi, pošto je sa dva brejka izborila plasman u drugo kolo Vimbldona.

Filip Krajinović eliminisan je sa trećeg grend slema u sezoni, pošto je danas u prvom kolu Vimbldona izgubio od Čileanca Nikolasa Harija u četiri seta, 6:3, 3:6, 7:6 (5) i 6:4.

Hari je u njihovom prvom međusobnom duelu do pobede došao posle dva sata i 35 minuta igre.

Čileanac će u drugom kolu Vimbldona igrati protiv boljeg iz duela između Litvanca Rikardasa Berankisa i Amerikanca Mekenzija Mekdonalda. Krajinović je u prvom setu pružio solidan otpor 66. teniseru na ATP rang-listi, ali je Hari u četvrtom gemu uspeo da mu oduzme servis, a kasnije se ispostavilo da mu je taj brejk bio dovoljan za vođstvo od 1:0 u setovima.

U drugom setu Krajinović je slavio istim rezultatom kao Čileanac u prvom, 6:3, a do jedinog brejka stigao je u šestom gemu. Treći set doneo je najviše uzbuđenja, Krajinović je prvi stigao do brejka, poveo je sa 4:3, ali je Hari odmah uzvratio istom merom, pa je potom taj period igre okončan u taj-brejku u kom se Čileanac bolje snašao i slavio sa 7:5.

Izgubljen treći set delimično je uticao na igru 30. igrača na ATP rang-listi, iako je prvi došao do brejk lopte, nije uspeo da je realizuje i stekne prednost, što je Čileanac iskoristio i odmah potom u petom gemu oduzeo servis Krajinoviću.

Hari je sigurnim servis gemovima čuvao stečenu prednost i tako izborio plasman u drugo kolo Vimldona.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.