Krunić konačno zasijala!

Izvor: Mondo, 28.Avg.2018, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krunić konačno zasijala!

Najbolja srpska teniserka prekinula je seriju od pet poraza i plasirala se u drugo kolo njenog omiljenog grend slem turnira.

U ogromnoj krizi nalazila se ovog leta Aleksandra Krunić. Nakon osvajanja turnira u Hertogenbošu doživela je jednu eliminaciju u drugom i četiri uzastopne u prvom kolu.

Tokom "zagrevanja" za US open, u Vašingtonu, Montrealu i Sinsinatiju, uzela je UKUPNO četiri gema u tri meča. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Teško da je mogla lošije.

Ali, u utorak je na startu poslednjeg grend slem turnira sezone uspela da u sebi pronađe stari žar.

Po velikoj vrućini bila je spremnija i "žilavija" od posrnule Švajcarkinje Timee Bačinski - 6:2, 3:6, 6:0!

Bačinski je u opisanoj situaciji bila protivnica kakvu je Aleks samo mogla poželeti. Nekadašnja svetska "broj devet" prošle godine je doživela nekoliko povreda posle kojih nikako ne uspeva da se vrati na željeni kolosek. U 2018. je nastupila na osam turnira i još nema nijednu pobedu!

Bez obzira na to, iz ugla Krunić, pobedi se "u zube ne gleda".

Ona se okreće narednom meču, protiv iskusne Belgijanke Kirsten Flipkens (57. na WTA listi), koja je takođe iskoristila krizu u karijeri objektivno kvalitetnije rivalke (Koko Vandevege) i obrela se u drugom kolu.

Najbolja srpska i 49. teniserka sveta, svakako će današnjom pobedom dobiti na samopouzdanju i podsetiti se svojih dana slave, upravo na US openu, kada je 2014. u osmini finala uzela set Viktoriji Azarenki ili kada je prošle godine šokirala Džoanu Kontu, u to vreme sedmu na planeti...

Srećno!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.