Krajinović za B92: Ni u Srbiji nije bilo manje zagađeno, navikao sam na ove uslove VIDEO

Izvor: B92, 19.Jan.2020, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krajinović za B92: Ni u Srbiji nije bilo manje zagađeno, navikao sam na ove uslove VIDEO

Filip Krajinović je jedan od četvorice tenisera iz Srbije koji će igrati prvog dana takmičenja na Australijan Openu.

On će u noći između nedelje u ponedeljka u ranim jutarnjim časovima po srednjeevropskom vremenu igrati treći meč na terenu 22 protiv kvalifikanta, Kventina Halisa iz Francuske.

Halis je 215. na svetskoj listi, ali Krajinović kaže da to može samo da zavara, jer je Francuz u kvalifikacijama pokazao da je veoma spreman došao u Australiju. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Krajinović je u razgovoru za B92 poručio da je sasvim spreman za veliko takmičenje.

"Očekujem mnogo. Bitno je da sam pripreme odradio kako treba, prvi turnir sam odradio dobro, spreman sam za ovaj Grend slem. Volim da igram ovde u Melburnu, prošle godine sam igrao u trećem kolu, izgubio od Borne Ćorića, tako da mi ovi uslovi odgovaraju i veoma sam uzbuđen zbog toga", kaže Filip.

Nije ga bilo na ATP kupu, igrao je u Dohi, ali nema taj broj mečeva kao recimo Novak Đoković i Dušan Lajović, koji su podneli najveći teret u ATP kupu, pre svega jer su igrali u singlu.

To je bila naša odluka da ne igram ATP kup već da idem u Dohu, tako da sam zadovoljan. To je odličan pripremni turnir pred Australiju, gde mogu da osetim taj adrenalin. Sve je super, opet kažem, uzbuđen sam pred početak turnira."

Žreb je vbio takav da je Filip na startu dobio za protivnika igrača iz kvalifikacija, ali u drugoj rundi bi mu na putu bio najverovatnije Rodžer Federer. Filip kaže da ne razmišlja još o toj opciji.

Federer je još daleko, a Halis 215. na listi. Bio je dosta bolji, ali je malo pao. Prošao je kvalifikacije, ima neko iskustvo u ovim uslovima. Verujem da sam favorit i verujem da ću odigrati dobro, proći to prvo kolo, a posle Federer... Ali opet, to je daleko, voleo bih pre svega da se koncentrišem na prvo kolo", dodao je teniser iz Sombora.

Na kraju, pitali smo ga kakav je njegov stav po pitanju igranja u teškim uslovima, poput opvih koji su vladali protekle nedelje u Melburnu, kada su zbog smoga mnogi teniseri i teniserke u kvalifikacijama imali zdravstvenih problema.

Da budem iskren, u Srbiji nije ništa bolje! Tako da sam navikao na ove uslove. Veoma mi je žao zbog svega što se desilo u Australiji, to je težak udarac za sve, a što se tiče uslova, to mi nije smetalo. U Srbiji je gotovo isto“, poručio je Krajinović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.