Kraj za Marija, Denis se provukao, Ferer ispada iz 100

Izvor: N1 televizija, 14.Avg.2018, 00:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj za Marija, Denis se provukao, Ferer ispada iz 100

Nekadašnji prvi teniser sveta Endi Mari završio je učešće već na startu Masters 1000 turnira u Sinsinatiju, pošto je bolji od njega bio Francuz Luka Puj sa 6:1, 1:6, 6:4.

Prva dva seta bili su kao preslikani, samo sa različitim ishodima - u prvom je superioran bio Puj, u drugom Mari.

Odlučujući je bio prvi gem trećeg seta, Mari je dobrim servisima spasao dve brejk lopte, ali je u 16 poena dugom gemu >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Francuz realizovao treću i poveo sa 1:0.

U četvrtom gemu Škot je imao brejk loptu, nije je iskoristio i do kraja je Puj lako priveo meč kraju za prvu pobedu nad Marijem posle četiri veoma glatka poraza.

Škot, koji je trenutno 375. teniser sveta, prvi put od 2007. godine ispao je na startu Sinsinatija (tada je ispao od Bagdatisa), dok je Puj odigrao jedan od boljih mečeva u poslednjih pet meseci jer je u veoma lošoj formi posle finala u Dubaiju u prvom delu sezone.

U drugoj rundi Francuz će se sastati sa boljim Leonardom Majerom, koji je savladao Amerikanca Majkla Moa sa 6:4, 1:6, 6:4.

Fifth time's a charm. @la_pouille earns his first career victory over Andy Murray, 6-1 1-6 6-4. #CincyTennispic.twitter.com/vUlQ1UgnH3

U duelu dvojice momaka koji predstavljaju budućnost tenisa Denis Šapovalov pobedio je Frensisa Tijafoa sa 7:6 (8-6), 3:6, 7:5.

Prvi set bio je čudan - Tijafo je u prvom gemu napravio brejk i sve do desetog gema nismo videli čak ni djus, toliko su bili kratki gemovi, a onda je Šapovalov napravio brejk bez izgubljenog poena.

Levoruki Kanađanin je u taj brejku propustio tri vezane set lopte, ali je potom vezao dva poena i poveo u setovima.

Amerikanac je bio siguran na svoj servis u drugom setu i slomio je u finišu Šapovalova, a treći set bio je pun preokreta. Prvo je Kanađanin poveo 2:0, ali je Amerikanac uzvratio odmah i zatim napravio još jedan brejk i servirao je za meč.

Međutim, Denis je uzvratio brejkom i do kraja meča izgubio je samo jedan poen protiv demoralisanog rivala. U drugoj rundi 19-godišnjeg Šapovalova čeka Kajl Edmund iz Velike Britanije.

That's how you flip the script. @denis_shapo storms through the final three games to clinch his maiden #CincyTennis victory, 7-6(6) 3-6 7-5 over Frances Tiafoe. pic.twitter.com/koCHDXo5wc

Pablo Karenjo Busta pobedio je Rišara Gaskea sa 6:3, 2:6, 6:3, dok je Bredli Klan bio bolji od Maksimilijana Marterera sa 7:6 (7-3), 6:4.

David Ferer, koji je prošle sezone igrao u polufinalu, ispao je od Benoe Pera 6:2, 6:2. Izgubio je i 360 bodova, pa će prvi put ispasti iz Top 100 još od jula 2002. godine, kada je prvi put ušao u to društvo. Deklasiran je i njegov zemljak Fernando Verdasko od Žeremija Šardija 6:1, 6:2.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Uspešan start Đokovića u Sinsinatiju

Izvor: VOA, 14.Avg.2018

Najbolji srpski teniser Novak Đoković ostvario je prvu pobedu na turniru serije Masters 1000 u Sinsinatiju još od 2015. godine. Đoković je u prvom kolu pobedio Amerikanca Stiva Džonsona u dva seta - 6:4 i 7:6 (4) posle nešto više od dva sata igre. Bio je to njihov prvi međusobni duel, a Đoković...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.