Kladim se da će Siner već ove godine biti najbolji na svetu

Izvor: B92, 23.Feb.2024, 14:17

"Kladim se da će Siner već ove godine biti najbolji na svetu"

Čuveni italijanski teniser Adrijano Panata veruje da će Janik Siner do kraja sezone postati najbolji igrač sveta.

Siner nema poraz ove sezone, osvojio je Australijan open i Roterdam, a od ponedeljka ima i rang karijere, treće mesto na ATP listi.

Približava se Karlosu Alkarasu, ali i Novaku Đokoviću, koji vrh liste ima sigurno barem do 1. aprila.

"Janik to zaslužuje jer je dobar, skroman, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pošten i inteligentan momak", napisao je Panata za italijanski "Oktennis".

Osvajač Rolan Garosa iz 1976. je svojevremeno bio četvrti igrač sveta, što je do ove sedmice bio najbolji plasman za jednog Italijana u istoriji.

"On treći, ja četvrti? Hajde... Danas je treći, sutra drugi, a jednog dana čak i prvi. U stvari, kladim se da će već ove godine biti prvi. Trka nije sa mnom, ja to dobro znam, ubeđen sam da i on to zna. Ne mora da se poredi sa mnom, još manje sa Pjetranđelijem, već sa Alkarasom, Đokovićem, možda čak i Federerom i Nadalom", dodao je Panata.

Siner ove sezone ima skor 12-0, a naredni turnir će mu biti Indijan Vels, gde brani polufinale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.