Kirjos u tri seta do polufinala Vimbldona

Izvor: B92, 06.Jul.2022, 18:49

Kirjos u tri seta do polufinala Vimbldona

Australijski teniser Nik Kirjos pobedio je Čileanca Kristijana Garina sa 3-0 u setovima, po setovima 6:4, 6:3, 7:6.

Kirjos je tako ostvario plasman u polufinale Vimbldona po prvi put u svojoj karijeri, ujedno i prvo grend slem finale.

Iako rezultat možda deluje ubedljiv, Kirjos nije tako lako došao do trijumfa nad čileanskim teniserom.

Na samom startu Čileanac je napravio brejk, ali je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kirjos to uspeo da neutrališe, a takođe kasnije i da napravi još jedan brejk. koji mu je bio dovoljan za osvajanje prvog seta.

Drugi set je bio dosta lakši za Australijanca, budući da Garin nije uspeo da napravi brejk. Kirjos je sa druge strane to uradio, pa je brejkom u četvrtom gemu drugog seta napravio prednost koju nije ispuštao do kraja seta, koji je osvojio rezultatom 6:3.

Treći set je ujedno bio i najduži. Išlo se u taj-brejk gde je Kirjos uspeo da nadigra protivnika i da tako dođe do pobede i prvog polufinala na grend slem turnirima.

U polufinalu Kirjos čeka pobednika meča Tejlor Fric – Rafael Nadal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kirjos u polufinalu Vimbldona

Izvor: Beta, 06.Jul.2022

Australijski teniser Nik Kirjos plasirao se danas u polufinale Vimbldona u Londonu, pošto je pobedio 43. tenisera sveta Čileanca Kristijana Garina posle tri seta, 6:4, 6:3, 7:6.Kirjos, 40. teniser sveta, pobedio je posle dva sata i 15 minuta i prvi put u karijeri se plasirao u polufinale nekog grend...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.