Kirjos: Mrzeo sam tenis kao mlad

Izvor: B92, 17.Dec.2023, 22:34

Kirjos: Mrzeo sam tenis kao mlad

Nik Kirjos je još jednom govorio o svojim teniskim počecima.

Finalista Vimbldona iz 2022. godine i dalje je van terena zbog problema sa povredom ručnog zgloba.

Nedavno je poručio da će propustiti Australijan open, a najavio je i da njegova karijera neće još dugo trajati.

U podkastu kod Džeja Šetija, Kirjos je pričao o tome kako je uošte odlučio da igra tenis i ko je "kriv" za to.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />"Kada sam bio mlad, mrzeo sam tenis. Bio sam buckast, imao višak kilograma kao dečak. I moja mama je bila u stilu, moramo da te damo na neki sport, da budeš aktivan. Odvela me je na lokalne teniske terene. Sećam se da sam ceo dan plakao, mrzeo sam to, uošte nisam hteo da budem tamo. Dao sam sebi šansu nekoliko nedelja, meseci. I trener je rekao, 'on uči veoma brzo'. To je bio taj trenutak, jer su od tog momenta moji mama i tata uložili sve u to", kaže Kirjos.

Sa 16 godina je dobio stipendiju na Australijskom institutu sporta, a prvi grend slem bio mu je Rolan Garos 2013.

Godinu dana kasnije bio je prvi debitant četvrtfinalista Vimbldona otkako je Florijan Majer pobedio Rafu Nadala u četiri seta.

Kirjos je 2015. pobedio Rodžera Federera u Madridu, onda je dve godine kasnije u Meksiku pobedio Novaka Đokovića. Izgubio je od Novaka u finalu Vimbldona 2022.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.