Kesler: Bila bi šteta da u stonom tenisu ostanemo samo na dve paraolimpijske medalje

Izvor: Blic, 01.Sep.2012, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kesler: Bila bi šteta da u stonom tenisu ostanemo samo na dve paraolimpijske medalje

Stonoteniser Zlatko Kesler izjavio je da je ulaskom u finale tunira na Paraolimpijskim igrama u Londonu obezbedio drugu medalju za Srbiju u ovom sportu, ali da time "priča nije završena".

Kesler je u polufinalu savladao Nemca Tomasa Šmidbergera sa 3:0 (11:6, 11:9, 11:9), a u finalu će se sutra sastati sa Kinezom Panfeng Fengom.

"Zaista se radi o dobrom igraču, Nemac je imao pogrešnu taktiku i uspeo sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da predvidim šta će da radi. Mislim da je bio previše opterećen sa mnom, jer je bio favorit na papiru. Psihološki je pao što mi je olakšalo posao", rekao je on posle meča.

Kesler je u London došao sa ciljem da se plasira u četvrtfinale, ali sada ima drugačije ambicije.

"Još nismo završili priču. Imamo sigurne dve medalje, ali nikada nismo imali šansu da u stonom tenisu uzmemo tri medalje na POI i šteta bi bilo da to sada ne iskoristimo", rekao je Kesler.

Srbija je već obezbedila i srebrnu medalju u ženskoj konkurenciji, kada se Borislava Perić Ranković plasirala u finale. Eventualnu treću medalju trebalo bi da osvoje stonoteniserke u ekipnoj konkurenciji, gde će se sa Perić Ranković takmičiti Nada Matić.

Povezane vesti: Srpski paraolimpijci briljiraju u Londonu, Kesler u stonoteniskom finalu Još jedan paraolimpijski uspeh, Kesler u stonoteniskom četvrtfinalu Pobede stonotenisera na Paraolimpijskim igrama, Papaz šesti u finalu gađanja vazdušnim pištoljem!
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.